Video Şase membri ai unei reţele care ar fi traficat aproximativ 200 de persoane, arestaţi preventiv
Şase persoane suspectate că ar face parte dintr-o reţea infracţională, formată din români, britanici şi ciprioţi, care ar fi traficat aproximativ 200 de persoane în cinci ani, pe relaţia România - Italia - Cipru, au fost arestate preventiv de Tribunalul Bucureşti.
Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), sprijiniţi de luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, au reuşit destructurarea unei reţele de traficanţi de persoane, în urma a 11 descinderi la domiciliile suspecţilor şi la sediile firmelor acestora, se arată într-un comunicat de miercuri al Poliţiei Române.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Membri grupării sunt suspectaţi că au traficat aproximativ 200 de persoane, cu vârse cuprinse între 20 şi 45 de ani, în scopul exploatării prin muncă în Cipru şi Italia şi al exploatării sexuale în Cipru.
Din grupare făceau parte Daniel M., Liliana M., Alexandru C., Didina M., Alexandrina I., toţi din Bucureşti, Valeria U., din Bacău, Aneta M., din Constanţa, Florinel N., din Iaşi, George S., cetăţean britanic, domiciliat în Cipru, Diogenis S. şi Ioannis P., ambii cetăţeni ciprioţi, domiciliaţi în Cipru, precizează sursa citată.
Concret, traficanţii ar fi recrutat, în perioada 2005 - 2010, aproximativ 200 de persoane, din întreaga ţară, cărora le-au primis locuri de muncă legale în Italia şi Cipru.
Membrii reţelei au folosit, în activitatea infracţională, 14 societăţi comerciale din Bucureşti, Constanţa şi Bacău, la care aceştia erau asociaţi, administratori sau reprezentanţi. Ei încheiau contracte de muncă false cu victimele, pentru care cereau diferite taxe şi comisioane. Suspecţii le promiteau locuri de muncă în diverse domenii, de la construcţii până la medicină.
Victimele erau preluate, în Cirpu, de Diogenis S., Ioannis P., George S., Alexandrina I. şi Florinel N., care le plasau către diverşi cetăţeni ciprioţi şi le obligau să muncească ilegal, în condiţii mizere. Totodată, persoanele traficate erau ameninţate de membrii grupării şi obligate să presteze alte activităţi decât cele prevăzute în contractul de muncă.
Drept urmare a exploatării prin muncă, una dintre victime a suferit un accident de muncă, în urma căruia şi-a pierdut două degete de la o mână, precizează anchetatorii.
O altă victimă, recrutată din România, a fost obligată de către Diogenis S. şi Alexandrina I. să se prostitueze într-un club din Nicosia, care aparţine lui Diogenis S., deşi în contractul de muncă încheiat în ţară pentru Cipru se stipulase că va lucra ca bucătar.
Unii dintre membrii reţelei, pentru a-şi ascunde activităţile infracţionale, au schimbat de mai multe ori, în perioda 2005-2010, denumirea societăţilor comerciale prin intermediul cărora se făceau recrutările. În plus, ei au schimbat şi sediile firmelor, în cele din urmă ajungând să cedeze societăţile unor terţe persoane, care nu aveau legătură cu activitatea reţelei.
Suspecţii încasau de la părţile vătămate sume cuprinse între 100 şi 300 de euro, drept comision pentru mediere.
Cercetările poliţiştilor au scos la iveală că, în momentul în care părţile vătămate se prezentau la Daniel M. pentru a reclama cele petrecute în Cipru, acesta le ameninţa cu un pistol pentru a le determina să renunţe la reclamaţii şi la recuperarea banilor
Astfel, poliţiştii şi jandarmii au descins, marţi, la 11 domicilii şi sedii de firme. Ei au confiscat trei autoturisme, şase laptop-uri, nouă unităţi centrale şi hard-disk-uri, 16 telefoane mobile, un pistol cu gaze, 2.000 de euro, aproximativ 500 volume de documente şi acte ale societăţilor comerciale în cauză.
În aceeaşi zi, procurorii DIICOT au dispus reţinerea suspecţilor Daniel M., Liliana M., Alexandru C., Didina M., Valeria U. şi Aneta M., pentru trafic de persoane şi constituire a unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane.
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis, miercuri, mandate de arestare preventivă pe numele celor şase suspecţi.
Poliţiştii, coordonaţi de procurorii DIICOT, continuă acţiunile pentru depistarea şi aducerea în ţară a celorlalţi membri ai grupării aflaţi în străinătate.
Florinel N. este urmărit internaţional, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă de Tribunalul Iaşi, în cursul anului 2008, pentru trafic de persoane.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO