- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.08.2021, 18:44)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
„Şcoala din spital”, programul prin care copiii spitalizaţi pe termen lung pot continua să studieze
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că a prezentat Guvernului, în primă lectură, programul „Şcoala din spital”, care are ca scop şcolarizarea elevilor spitalizaţi pe termen lung.
Urmărește
216 afișări
„Şcoala din spital”, programul prin care copiii internaţi pot continua să studieze
„Proiect de OUG prezentat în primă lectură a vizat <Şcoala din spital>. Mai exact, în cadrul Universităţilor de Medicină şi Farmacie se înfiinţează unităţi de învăţământ preuniversitar cu titulatura <Şcoala din spital>. Acest lucru are ca scop organizarea şcolarizării ante-preşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor spitalizaţi în număr de câteva sute în fiecare an. Aş vrea să spun că până acum nu a fost posibilă organizarea şcolii în spital, deoarece piedici birocratice reglementau dimensiunea minimă a formaţiunilor de studiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Mai exact, este ca şi cum am putea să clarificăm că într-un spital oncologic am avea un număr suficient de mare în acelaşi spital, în acelaşi timp de elevi de clasa a şaptea, de exemplu, lucru care, în mod evident, este absurd. Această absurditate a fost înlăturată din reglementările legale”, anunţă Sorin Cîmpeanu.
Potrivit acestuia, pe toată perioada spitalizării se va desemna un cadru didactic monitor, care va avea obligaţia de a supraveghea parcursul educaţional al preşcolarului sau al elevului, precum şi de a menţine legătura permanentă cu unitatea de învăţământ la care acesta a fost înmatriculat înainte de spitalizare.
„De asemenea, Ministerul Educaţiei înfiinţează Corpul Naţional al cadrelor didactice pentru şcoala din spital. Acesta va fi constituit în urma selecţiei cadrelor didactice care fac dovada absolvirii unor programe de pregătire în domeniul psiho-pedagogiei speciale. Se organizează şi Programul Naţional Şcoala din Spital care vizează continuarea predării învăţării prin membrii acestui corp naţional al cadrelor didactice pentru şcoala din spital, în cazul mutării elevilor de la un spital la altul sau de la o secţie la alta. Deci este vorba despre componenta mobilă a acestei şcoli din spital.
Pentru sprijinirea învăţării în aceste şcoli din spital, Ministerul Educaţiei poate organiza şi olimpiade şi concursuri şcolare şi, de asemenea, poate acorda burse de studiu şi alte forme de sprijin material prin programe naţionale aprobate prin hotărâri de guvern”, adaugă ministrul Educaţiei.
El precizează că universităţile de medicină şi farmacie pot accesa şi fonduri externe nerambursabile în vederea îmbunătăţirii activităţilor desfăşurate prin acest program naţional „Şcoala din spital”.
„Procesul instructiv-educativ se va desfăşura adaptat la specificul bolii, la perioada de spitalizare şi la clasa în caree este înscris elevul în anul şcolar respectiv. În termen de 3 luni de la intrarea în vigoare a OUG, Ministerul Educaţiei va elabora o programă diferenţiată de susţinere a evaluării naţionale şi a examenului naţional de bacalaureat atât pentru elevii şcolarizaţi în acest program, cât şi pentru toţi elevii cu cerinţe educaţionale speciale şi care necesită o spitalizare îndelungată. Prin derogare de la dispoziţiile art. 5 alin 2 din Legea Educaţiei Naţionale prezenta OUG va intra în vigoare de la data publicării în MO. Acest proiect de OUG a fost prezentat în primă lectură”, precizează Sorin Cîmpeanu.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe