- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.10.2014, 17:20)
- Catalin Lupasteanu , Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Secretarul general adjunct al MEN Gabriel Ispas ar fi implicat în proiectul POSDRU vizat de DNA
Secretarul general adjunct al Ministerului Educaţiei, Gabriel Ispas, ar fi implicat în proiectul POSDRU în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat documente de la MEN, potrivit unor surse judiciare.
Urmărește
1396 afișări
Gabriel Ispas (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)
Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că din echipa de management a proiectului POSDRU "Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I. Programe integrate pentru creşterea accesului la educaţie şi a nivelului educaţional al copiilor din comunităţi defavorizate, cu precădere romi, în anul 2008 - 2009", derulat de Ministerul Educaţiei, au făcut parte 11 persoane, existând şi indicii cu privire la "implicarea secretarului general Gabriel Ispas".
Anchetatorii au început urmărirea penală in rem, până în prezent nicio persoană nefiind pusă sub învinuire.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
În acest caz, procurorii DNA au ridicat, luni, documente privind acest proiect, din sediul Ministerului Educaţiei şi din birourile Unităţii de Management a Proiectelor cu Finanţare Externă şi Organismului Intermediar - Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic din Bucureşti. De asemenea, procurorii au luat calculatoarele pe care sunt documentele aferente proiectului, precum şi alte mijloace de stocare a datelor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Potrivit surselor citate, anchetatori au indicii că, în cadrul acestui proiect, a fost depusă o singură cerere de rambursare, fără a exista însă documente justificative pentru cheltuielile făcute şi pentru cererea de rambursare depusă. Mai mult, procurorii ar avea indicii că în prezent ar fi refăcute documentele aferente proiectului, existând în acest sens chiar şi presiuni, susţin sursele citate.
Iniţial, manager al acestui proiect a fost Gheorghe Sarău, acesta declarând, pentru MEDIAFAX, că el a scris proiectul, dar că în 16 septembrie 2009 şi-a dat demisia, din motive medicale. Sarău a precizat că demisia i-a fost aprobată în 1 noiembrie 2009, când încă nu începuse derularea proiectului. El a mai spus că nu a semnat niciun document şi că nu i s-au cerut niciodată documente din acest proiect.
Proiectul POSDRU a fost derulat de Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Fundaţia Ruhama, şi a avut ca obiectiv general prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii în rândul copiilor cu vârste între cinci şi opt ani din 420 de comunităţi dezavantajate (câte zece din fiecare judeţ), cu pondere ridicată de romi, cu precădere în localităţile rurale şi urbane mici, prin implementarea de alternative educaţionale pentru preşcolari şi părinţii acestora.
Printre obiectivele specifice ale proiectului au fost: creşterea accesului la educaţie preşcolară şi şcolară pentru 8.000 de copii din comunităţi defavorizate, cu precădere romi, prin participarea la programe de educaţie de tipul "Gradiniţa estivală" şi "Şcoala după şcoală"; diminuarea riscului de părăsire timpurie a şcolii de către copiii din grupul ţintă prin derularea de activităţi de informare şi consiliere adresate părinţilor acestora - "Şcoala părinţilor"; analiza consecinţelor implementarii de forme flexibile de educaţie pentru copiii din grupul ţintă şi părinţii acestora prin realizarea unui studiu sistematic al rezultatelor obţinute.
Proiectul face parte din cadrul Axei prioritare 2 Învăţare pe tot parcursul vieţii - Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii. Asistenţa financiară nerambursabilă a acestui proiect este de 15.929.018 lei, iar valoarea totală este de 18,5 milioane de lei.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe