- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.02.2014, 19:29)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatul respinge cererea de reexaminare a legii care înfiinţează Fundaţia "Proiect Ferentari"
Senatorii şi-au menţinut punctul de vedere privind înfiinţarea Fundaţiei "Proiect Ferentari", a Secretariatului General al Guvernului, care are ca obiective principale "îmbunătăţirea permanentă a condiţiilor de viaţă ale romilor", ei respingând, luni, solicitarea de reexaminare transmisă de preşedinte.
Urmărește
315 afișări
Senatul respinge cererea de reexaminare a legii care înfiinţează Fundaţia "Proiect Ferentari"
Preşedintele Traian Băsescu a solicitat Parlamentului reexaminarea şi respingerea legii iniţiate de Guvern, înaintată spre promulgare, prin care se înfiinţează Fundaţia "Proiect Ferentari", persoană juridică română, fără scop patrimonial, de utilitate publică.
Băsescu a reclamat faptul că atribuţiile acestei fundaţii se suprapun cu cele ale Agenţiei Naţionale pentru Romi, agenţie aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului, şi nu sunt clare raporturile dintre fundaţie şi SGG.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
"Nu se prevede ce rol are SGG, prin atribuire echivocă «se înfiinţează Fundaţia «Proiect Ferentari» a Secretariatului General al Guvernului», nefiind deci clar dacă fundaţia se află în subordonarea SGG sau acesta este fondator al acestei entităţi", se arată în cererea de reexaminare.
În cererea de reexaminare se contestă calitatea Fundaţiei de structură apolitică având în vedere faptul că, prin mecanismul de numire a conducerii, SGG stabileşte ce reprezentant al organizaţiilor neguvernamentale face parte din structura de conducere.
"Denumirea fundaţiei creează confuzie cu privire la destinaţia propriu-zisă a acestui organism. Denumirea induce percepţia că organismul se va concentra pe situaţia comunităţii rome din aria urbană Ferentari, în timp ce aria obiectivelor arată că această fundaţie va urmări «îmbunătăţirea permanentă a condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor români de etnie romă în comunităţile în care aceştia trăiesc»", mai susţine şeful statului.
Legea prevede, la primul articol, că, "prin derogare de la prevederile OG 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii aprobată cu modificări şi completări prin Legea 246/2005, cu modificările şi completările ulterioare, se înfiinţează Fundaţia «Proiect Ferentari» a Secretariatului General al Guvernului, persoană juridică română, fără scop patrimonial, de utilitate publică".
Potrivit legii, fundaţia are ca obiective principale îmbunătăţirea permanentă a condiţiilor de viaţă ale romilor şi "identificarea şi administrarea finanţării, cu celeritate şi transparenţă, a obiectivelor de investiţii în comunităţile de romi, indiferent dacă acestea se află în mediul rural sau urban".
De asemenea, fundaţia are printre atribuţii implementarea de activităţi investiţionale în zona Ferentari-Rahova, propunerea de planuri de dezvoltare pentru comunităţile de romi autorităţilor locale, oferirea de asistenţă tehnică Agenţiei Naţionale pentru Romi şi ONG-urilor romilor, atunci când este solicitată, dar şi promovarea culturii rome în România şi la nivel internaţional.
În lege se mai arată că fundaţia este condusă de un Consiliu director compus din şapte membri: câte doi desemnaţi de Parlament, Guvern şi de administraţia locală şi unul din partea unui ONG stabilit de secretarul general al Guvernului.
Cererea de reexaminare urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională.
Citește pe alephnews.ro: Guvernul Ciolacu 2 e învestit oficial, dar cu provocări majore înainte. Când încep miniștrii munca
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe