Sibiu: Bază sportivă retrocedată din 2005, prevăzută la transfer în proiectul Legii descentralizării

O bază sportivă din municipiul Sibiu care a fost retrocedată proprietarilor încă din 2005 ar trebui să treacă, potrivit proiectului Legii descentralizării, de la Clubul Sportiv Municipal la Consiliul Local Sibiu, primarul Klaus Iohannis afirmând că este vorba despre o eroare "tehnică".

Urmărește
299 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Bază sportivă retrocedată din 2005, prevăzută la transfer în proiectul Legii descentralizării

Bazinul Olimpia din Sibiu (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Potrivit variantei de lucru a proiectului de descentralizare discutată de vicepremierul Liviu Dragnea cu partidele parlamentare, în municipiul Sibiu, ar trebui să treacă de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) la Consiliul Local (CL) mai multe baze sportive, între care şi Terenul Luceafărul.

Purtătorul de cuvânt al CSM, Dan Magoş, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că acest teren nu mai este în proprietatea clubului încă din 2005.

"Baza Luceafărul nu mai este a noastră încă din anul 2005. Aceasta a fost retrocedată Bisericii Evanghelice, acţiunea fiind finalizată de mult. În fiecare an s-au făcut hârtii către minister (Ministerul Tineretului şi Sportului - n.r.) să fie scoasă din evidenţe, dar am văzut că a apărut tot la noi", a spus Dan Magoş.

Situaţia nu este însă singulară, în procedura de retrocedare fiind şi Ştrandul Municipal, care apare, de asemenea, în proiectul Legii descentralizării ca fiind al CSM şi urmând să treacă la CL Sibiu.

Potrivit lui Dan Magoş, celelalte baze sportive care ar trebui să treacă de la CSM la CL sunt "profitabile". În această categorie intră Bazinul Olimpia, baza hipică şi terenul de rugby.

"Bazinul Olimpia este singurul bazin de înot din ţară în care se pot face antrenamente pentru sărituri, celelalte baze din ţară nemaifiind funcţionale. Pe terenul de rugby se antrenează echipa care face parte din Divizia A, iar la baza hipică am avut anul acesta trei competiţii internaţionale. Este o bază complexă, singura pe gazon din ţară, care are şi teren şi manej. Aceste baze sunt profitabile", a declarat Dan Magoş.

Bazinul Olimpia este însă şi o clădire problematică, având în vedere că acoperişul ar trebui refăcut în totalitate, dotările sunt vechi, vestiarele neamanajate de zeci de ani, întreaga clădire fiind insalubră.

Surse din cadrul CSM au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că "ar fi mai ieftin ca acest bazin să fie demolat şi refăcut în totalitate, decât reparat".

Întrebat dacă îşi asumă aceste baze sportive care ar trebui să revină CL Sibiu după adoptarea Legii descentralizării, primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a răspuns: "Aceste baze care sunt folosite de oamenii din localitatea respectivă trebuie administrate de cei care răspund de administrarea comunităţii respective. Şi bazinul de înot şi baza hipică şi alte lucruri este absolut corect să fie administrate de Primărie".

În plus, întrebat ce părere are despre faptul că proiectul prevede transferul unei baze care nu mai aparţine CSM, Iohannis a spus: "Se ştie ce se va descentraliza, mai sunt câteva articole care vor fi corectate din punct de vedere tehnic, nu ca principiu".

Potrivit aceluiaşi proiect de lege, Consiliul Judeţean Sibiu ar trebui să preia taberele şcolare din judeţ, dar şi alte clădiri care aparţin Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Sibiu.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu nu şi-au prezentat punctul de vedere referitor la preluarea acestor clădiri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici