Sindicalist Europol: 1.500 lei/an, insuficient pentru plata orelor suplimentare ale poliţiştilor

Preşedintele sindicatului poliţiştilor Europol, Cosmin Andreica, a declarat, pentru MEDIAFAX, că se alătură protestelor din faţa sediului MAI, din 24 martie, pentru că plata orelor suplimentare lucrate de poliţişti, decisă prin modificarea Legii Salarizării adoptată de Parlament, este insuficientă.

Urmărește
252 afișări
Imaginea articolului Sindicalist Europol: 1.500 lei/an, insuficient pentru plata orelor suplimentare ale poliţiştilor

Sindicalist Europol: 1.500 lei/an, insuficient pentru plata orelor suplimentare ale poliţiştilor

"În momentul de faţă, MAI plăteşte aproximativ 8 milioane de lei lunar pentru asigurarea compensaţiilor de chirie, chirii de care beneficiază aproximativ 13.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne. Măsura presupune transformarea compensaţiei de chirie în rata la bancă în vederea achiziţionării unei locuinţe de către cei care astăzi beneficiază de această chirie, însă menţine aceleaşi discriminări între agenţii de poliţie şi ofiţerii de poliţie. În prezent, un agent de poliţie din Bucureşti beneficiază de aproximativ 500 lei compesaţie de chirie lunară, sumă care este insuficientă pentru a acoperi o chirie şi implicit şi implicit o rată la bancă pentru un imobil, în timp ce şefii din Poliţie beneficiază de chirii situate între 2.500 şi 3000 de lei lunar, chirii pe care ei le vor putea transforma în rate la bancă şi bineînţeles vorbim de o categorie superioară de imobile pe care ei le vor putea achiziţiona. În prezent compesaţia de chirie se alocă în procent de 50% din salariul de bază avut în 2009 şi nu cel aflat în plată în momentul de faţă, adică 980 de lei pentru un agent de poliţie debutant şi merg până la 4.500 de lei pentru cine are funcţii de conducere, mă refer la şefi", a completat liderul sindicatului EUROPOL.

Un proiect de act normativ trimis spre adoptare la Camera Deputaţilor arată că militarii şi poliţiştii ar putea beneficia de un ajutor financiar din partea statului pentru a achita o parte din ratele pentru locuinţele luate prin credit imobiliar.

La articolul 1 al proiectului de lege se prevede că articolul 31 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 440 din 24 iunie 2002, cu modificările şi completările ulterioare, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: „(1) Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător are dreptul la o compensaţie pentru chirie sau plata ratei/fracţiuni din rata unui împrumut contractat în vederea achiziţionării unei locuinţe, în cuantum de până la 50% din salariul de bază".

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici