SONDAJ Mediafax şi ZF: 59,16% dintre cei care au răspuns cred că ambasada României NU ar trebui mutată la Ierusalim

250.000 de cititori mediafax.ro, zf.ro, descopera.ro şi gandul.info, din segmentul de audienţă 16+ ani, cu structură demografică 75% bărbaţi-25% femei, au fost întrebaţi despre mutarea ambasadei la Ierusalim. Au răspuns peste 13.300, 59,16% fiind de părere că ambasada trebuie să rămână la Tel Aviv.

Urmărește
1389 afișări
Imaginea articolului SONDAJ Mediafax şi ZF: 59,16% dintre cei care au răspuns cred că ambasada României NU ar trebui mutată la Ierusalim

SONDAJ printre cititorii MEDIAFAX şi ZF: 59,16% cred că ambasada României nu ar trebui mutată la Ierusalim

Sondajul a rulat pe site-urile mediafax.ro, zf.ro, gandul.info si descopera.ro timp de 26 de ore şi a oferit posibilitatea de exprimare a unei opinii unui public de 250.000 de oameni.

Au fost primite 13.378 de răspunsuri, cu următoarele rezultate :

- 59,16% sunt de părere că ambasada ar trebui să rămână la Tel Aviv

- 28,51% sunt de părere că ambasada ar trebui mutată la Ierusalim

- 12,33% nu au o opinie referitoare la acest subiect.

Cei interesaţi de tema mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim au fost, în marea majoritate, bărbaţii, adică 85% dintre respondenţi, cu vârsta de peste 35 de ani (84%) şi studii superioare (82%).

De asemenea, 75% dintre respondenţi fac parte din categoria esomar AB (adică manageri, directori şi profesionişti).

Cele mai multe opţiuni pentru păstrarea capitalei la Tel Aviv le-au avut cei cu vârste între 45 şi 54 de ani (34% dintre cei care au ales această variantă), urmaţi de cei cu vârste între 35 şi 44 de ani (32%) şi cei cu vârste cuprinse între 65 şi 74 de ani (12%).

35% dintre cei care au ales ca răspuns mutarea ambasadei la Ierusalim au vârste între 45 şi 54 de ani, urmaţi tot de cei cu vârste între 35 şi 44 de ani, însă cu o valoare procentuală mai mică faţă de opţiunea Tel Aviv (26%).

Persoanele chestionate s-au încadrat în segmentul de audienţă 16+ ani, cu structură demografică 75% bărbaţi- 25% femei, 65% esomar AB (adică manageri, directori şi profesionisti)– 23% esomar C (muncitori calificaţi, angajati ce presteaza muncă non-manuală)– 12% esomar DE (angajaţi ce prestează o muncă manual necalificată şi alte categorii de angajaţi cu educaţie).

Subiectul mutării Ambasadei, sursă de tensiuni politice în România

Duminică, aflată într-o vizită în Statele Unite ale Americii, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că, după finalizarea analizei „şi în deplin consens”, România îşi va muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Prima reacţie a venit de la preşedintele Klaus Iohannis, care a transmis că Viorica Dăncilă a demonstrat, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe, precizând că decizia mutării ambasadei este a preşedintelui României şi trebuie luată doar după finalizarea analizei pe această temă.

După anunţul şefului statului, premierul şi-a anunţat declaraţia, precizând că a fost vorba de o opinie personală, că a specificat că trebuie respectaţii toţi paşii constituţionali şi că ar dori să aibă o discuţie cu Klaus Iohannis pe această temă, având în vedere că preşedintele este cel care ia decizia finală.

Luni, preşedintele PSD i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să pună în discuţie subiectul mutării ambasadei într-o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi să ia o decizie.

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa eternă şi indivizibilă, potrivit terminologiei utilizate de liderii politici israelieni. Autoritatea Palestiniană vrea ca Ierusalimul de Est să devină capitala viitorului stat palestinian. Israelul a anexat Ierusalimul de Est, dar marile puteri şi Naţiunile Unite nu recunosc suveranitatea israeliană asupra întregului oraş, subliniind că zonele trebuie negociate.

Statele Unite şi Guatemala sunt singurele ţări care au ambasadele din Israel în oraşul Ierusalim, restul naţiunilor avându-le în Tel Aviv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici