Starea siamezelor internate la Spitalul "Grigore Alexandrescu" este în continuare gravă, dar stabilă
Starea siamezelor internate din 26 decembrie 2011 în unitatea de terapie intensivă nou-născuţi a Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală este în continuare gravă, dar stabilă, din cauza prematurităţii şi a malformaţiilor asociate, potrivit conducerii unităţii sanitare.
Starea siamezelor internate la Spitalul "Grigore Alexandrescu" este în continuare gravă, dar stabilă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax foto)
Siamezele sunt ţinute în incubator şi primesc în continuare terapie nutriţională şi de recuperare a prematurităţii şi antibioterapie, a spus conducerea spitalului.
Părinţii şi-au vizitat fetiţele luni, au stat de vorbă cu echipa de medici care le îngrijesc, dar nu doresc comunicarea detaliilor medicale legate de evoluţia acestora.
Medicii continuă monitorizarea funcţiilor vitale şi a parametrilor hematologici şi biochimici. De asemenea, sunt efectuate continuu noi investigaţii, pe măsură ce starea generală a siamezelor şi evoluţia lor o permite, a precizat conducerea Spitalului "Grigore Alexandrescu".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
ANALIZĂ ZF. În România importurile asigură 60% din consumul de produse lactate în România
-
Ion Cristoiu: O moştenire a Războiului Rece: NATO
-
SUA şi Marea Britanie înăspresc sancţiunile împotriva industriei petroliere ruse
Cele două fetiţe siameze, care cântăreau la naştere împreună două kilograme şi 800 de grame, s-au născut, în 26 decembrie 2011, la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, fiind transportate de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", medicul Raluca Alexandru, declara atunci că starea siamezelor este gravă, precizând că sunt lipite în zona ficatului, dar că au inimi separate.
Raluca Alexandru spunea că medicii au luat legătura cu doctorul Gabriel Ionescu, stabilit în Emiratele Arabe, care în anii '80 s-a ocupat de siamezele Lina şi Gherghina, în vederea unei eventuale intervenţii chirurgicale. Potrivit acesteia, nu se pune problema unei intervenţii de separare a fetiţelor mai devreme de 7-8 luni.
Mama celor două siameze, Cristina Maria Stroe, spunea, la sfârşitul anului trecut, că are speranţe că operaţia la care vor fi supuse acestea va reuşi şi că va merge să le vadă imediat ce sănătatea îi va permite, subliniind că ea şi tatăl acestora vor fi întotdeauna alături de fetiţe. Ea preciza că fetele poartă nume de sfinţi, una dintre ele fiind Ştefania, iar cealaltă Andreea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO