Statul cheltuieşte 23 de euro lunar cu sănătatea fiecărui român
O nouă lege a sănătăţii va apărea după o perioadă de 3-6 luni de consultări, însă problema care se ridică este ce sistem ar trebui implementat astfel încât banii existenţi să fie administraţi corect
Statul cheltuieşte 23 de euro lunar cu sănătatea fiecărui român (Imagine: Shutterstock)
În sănătate anul acesta statul şi-a programat să cheltuiască 5,5 mld. euro, cât reprezintă bugetul cumulat al Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), iar dacă se face o medie ar rezulta 23 de euro lunar pentru fiecare din cei 20 milioane de pacienţi.
În acest fel pornesc asigurătorii privaţi de sănătate în ofertele lor: pentru o persoană, la o anumită vârstă se cere plata lunară a unei prime de asigurare. Pornind de la acest punct de vedere, cum ar arăta ofertele privaţilor pentru 23 de euro/ lună?
Ofertele privaţilor
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Dacă ar opta pentru un abonament la clinicile private care să coste 23 de euro (abonament corporate), un pacient ar primi consultaţii nelimitate la orice specialitate, servicii de imagistică, analize medicale, proceduri, ambulanţă la domiciliu şi acasă, medical advisor, asistenţă pre şi post natală, acces gratuit la 10 sedinţe de fiziokinetoterapie, aşa cum se întâmplă în cazul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale private după cifra de afaceri.
Cu toate acestea, preţul mediu al unui abonament în cadrul acestei companii este de 13 euro şi include consultaţii de specialitate, servicii de imagistică, analize de laborator, acces gratuit la hotline medical.
Abonamentele reprezintă cel mai frecvent beneficiu oferit de companii angajaţilor lor şi s-au dezvoltat pornind de la medicina muncii, deductibilă fiscal.
Totodată, în piaţă există şi asigurările de sănătate. Principala deosebire dintre cele două este că asigurările acoperă şi servicii de spitalizare, dar se aplică numai afecţiunilor care apar după data semnării contractului nu şi bolile preexistente.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO