- Home
- Social
- PLOIEŞTI, (28.07.2017, 08:16)
- Laura Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video "Terapie" cu aer curat. Sute de oameni se mută în "Oraşul rulotelor", pe Valea Cerbului, de primăvara până toamna târziu | GALERIE FOTO
Sute de oameni devin, câteva luni pe an, cetăţeni ai oraşului Buşteni. Pe Valea Cerbului, din martie până toamna târziu, pentru ei zona devine a doua casă, unii venind în "Oraşul Rulotelor" de peste 20 de ani.
Urmărește
5918 afișări
An de an, sute de familii din toate colţurile ţării se mută cu rulota pe Valea Cerbului, din Buşteni. Pe Ana Butuceală, care are 72 de ani şi este din Bucureşti, am găsit-o la "Vila La Moby", după cum şi-a "botezat" rulota.
"Cu rulota am venit din martie, dar mai plecăm acasă la 2 - 3 săptămâni. Venim de 10 ani. Sunt alţii care vin de 20 şi ceva de ani. Aerul contează, suntem bolnavi", i-a povestit Ana Butuceală, corespondentului Mediafax.
Oamenii spun că nu duc lipsă de nimic. Au curent electric, aragaz, apă pe care o iau de la izvor şi, ceea ce e mai important, au aer curat. Fiecare şi-a decorat zona în care locuieşte cum a putut şi cum a ştiut mai bine. Pe lângă flori, s-au improvizat gărduleţe sau diverse sculpturi din lemn.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Fiecare cum se gospodăreşte. Nu se întamplă să se fure ceva. Tot ca acasă. Nu lipseşte nimic. Toţi care sunt aici cu rulotele sunt pensionari. Toţi cam suntem cu probleme. Aici e aerul foarte curat", a povestit Voica Gheorghe, din Târgovişte.
Voica nu stă degeaba, şi nici vecinii rulotişti. Fiecare îşi găseşte câte o preocupare şi timpul trece repede.
"Azi am cosit iarba, ne plimbăm, ne mai ducem un pic pe la cabană, ne ducem prin pădure. Facem mişcare. Din aprilie am venit, plec în septembrie. Mai mergem la două săptămâni acasă, stăm o zi şi ne întoarcem", a mai spus Voica Gheorghe.
Potrivit acesteia, vacanţa pe Valea Cerbului este o terapie datorită aerului curat, dar nu numai.
"Este un copac foarte mare care se zice că a fost testat de doctorul Streinu Cercel şi care are o energie extraordinară. Se duc oamenii şi stau lângă el cinci minute şi se revigorează. Pentru asta stăm, pentru aer", a mai spus femeia venită din Târgovişte.
Pe Valeria Chilom am găsit-o pregătind meniul pentru două zile. Este din Urleta, de lângă Câmpina, dar noua ei casă este, pentru luni bune, Valea Cerbului.
"Fac o ciorbică de fasole verde, am pus să fac şi o fripturică. Uitasesm de usturoi şi am dat la o vecină să cumpere. Care cum pleacă întrrebăm: <Vecină! Îţi trebuie ceva?>. Şi ne servim unii pe alţii, ne înţelegem foarte bine cu toată lumea. E foarte frumos. Aer curat. Plouă, dar nu-i nimic. Când plouă, te odihneşti", a povestit Valeria.
Primarul din Buşteni, Irinel Ghiţă, ştie că Valea Cerbului se umple de oameni în perioada verii şi pentru asta a pus în zonă toalete ecologice şi containere de gunoi, pentru ca aceştia să se poată gospodări cât mai bine.
"În perioada iulie – septembrie este un exod al turiştilor şi nu numai în zonă. Este un mod de viaţa pentru ei, pentru aşa zişii locatari de vară din Buşteni. Avem pe Valea Cerbului toalete ecologice, containere de gunoi", a declarat Irinel Ghiţă, primarul din Buşteni.
Cei din cartierul rulotiştilor au parte, destul de des, şi de musafiri nepoftiţi: urşii le dau târcoale, aproape în fiecare seară, în căutarea hranei, dar oamenii s-au obişnuit şi nu îşi mai fac probleme.
Galerie foto
Citeşte şi: Liviu Pop, ministrul Educaţiei: Elevii din clasa a V-a vor avea manual şi la educaţie fizică
Citeşte şi: Turist din Bucureşti, în stare gravă după ce a căzut şi s-a lovit la cap, în Masivul Retezat
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe