Întrebat, vineri, la Iaşi, dacă numărul interceptărilor nu i se pare mare, Tudorel Toader a răspuns: „Nu pot face eu aprecierea pentru că nu ştiu numărul cauzelor existente pe rol. Sigur, o apreciere aşa comună poate să ne ducă la o concluzie, dar dacă ele sunt multe sau puţine ne pot spune numai specialiştii din Inspecţia Judiciară, poate să rezulte numai din raportul dintre numărul de solicitări, cereri de interceptare şi din numărul de aprobări, după care numărul de valorificare a lor în justiţie”.
Avocatul Radu Chiriţă, cadru didactic la Facultatea de Drept a Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, a solicitat tuturor instanţelor din ţară să îi comunice numărul solicitărilor de interceptări telefonice din perioada 2010–2015, estimând că au fost ascultate circa 300.000 de persoane.
Întrebat dacă se poate vorbi despre România ca despre un stat poliţienesc, în condiţiile în care s-a ajuns la interceptarea unui număr atât de mare de persoane, Chiriţă a spus că este inacceptabil ceea ce se întâmplă.