- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un milion de euro, găsiţi în urma percheziţiilor din patru judeţe. Şapte persoane au fost reţinute
Poliţiştii şi procurorii DIICOT Sibiu care au destructurat gruparea specializată în evaziune fiscală ai cărei membri ar fi produs un prejudiciu de 2 milioane de euro au ridicat, după percheziţii, 1.000.000 de euro şi 180.000 de lei, şapte persoane fiind reţinute.
Un milion de euro, găsiţi în urma percheziţiilor din patru judeţe. Şapte persoane au fost reţinute (Imagine: Alexandru Solomon/ Arhiva Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat transmis vineri, de Poliţie, percheziţiile făcute în judeţele Sibiu, Argeş, Mureş şi Braşov au vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar în urma acestora au fost ridicaţi 1.000.000 de euro şi 180.000 de lei, precum şi 53 de comprimate ecstasy, transmite corespondentul MEDIAFAX.
De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 50 de mandate de aducere emise de Tribunalul Sibiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
În urma administrării probatoriului, şapte persoane au fost reţinute pe 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire grup infractional organizat şi alte infracţiuni prevăzute de Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale şi de Legea 31/1990 privind societăţile comerciale.
Cei şapte urmează să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
Procurorii DIICOT Sibiu au destructurat o grupare specializată în evaziune fiscală, ai cărei membri ar fi produs un prejudici de 2 milioane de euro prin crearea unui circuit fiscal fictiv pentru obţinerea de restituiri de la bugetul de stat, 49 de persoane fiind audiate. Conform unui comunicat transmis, joi, de DIICOT, procurorii Biroului Teritorial Sibiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu au făcut 26 de percheziţii pe raza judeţelor Sibiu, Argeş, Mureş şi Braşov, vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.
Potrivit sursei citate, un grup infracţional a fost constituit începând cu anul 2012, a cărui activitate infracţională a constat în crearea unui circuit fiscal fictiv cu scopul de a obţine fraudulos compensări şi restituiri de la bugetul de stat. Astfel, membrii grupului au evidenţiat în actele contabile ale societăţilor comerciale pe care le controlau achiziţii fictive de materiale de construcţii, diminuând valoarea reală a taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.
În urma cercetărilor s-a constatat că membrii grupului au cesionat părţile sociale ale unor societăţi comerciale care acumulau datorii faţă de bugetul general consolidat al statului către alte persoane nesolvabile, care de obicei aveau domiciliul într-un alt judeţ, astfel încât organele fiscale să nu poată recupera datoriile acumulate şi să îngreuneze un eventual control fiscal asupra acestora.
Totodată, în perioada 2015-2016, prin folosirea unor firme interpuse, membrii grupului au achiziţionat mărfuri de la parteneri comerciali de bună-credinţă pe care i-au indus în eroare prin prezentarea unor bilete la ordin/CEC fără acoperire, ulterior mărfurile fiind revândute, în realitate, la jumătate de preţ către societăţi controlate de către alţi membri ai grupului infracţional.
Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este de aproximativ 2.000.000 de euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO