Chivu audiat în grabă la Tribunalul Bucureşti, pentru a putea ajunge la o întâlnire cu mama lui

Fundaşul echipei Internazionale Milano Cristian Chivu a dat, luni, o scurtă declaraţie în calitate de martor la Tribunalul Bucureşti, în dosarul privind transferurile de jucători, după ce a motivat judecătorului că se grăbeşte pentru a ajunge la o întâlnire importantă cu mama lui.

Urmărește
606 afișări
Imaginea articolului Chivu audiat în grabă la Tribunalul Bucureşti, pentru a putea ajunge la o întâlnire cu mama lui

Cristi Chivu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a reluat dezbaterile în procesul în care mai mulţi oameni de fotbal sunt judecaţi pentru fapte de corupţie privind transferurile unor jucători în străinătate.

Judecătorul a stabilit o ordine a martorilor care urmau să fie audiaţi, Chivu numărându-se aproape de finalul listei. După audierea primului martor, Ion Martin, unul dintre avocaţi a rugat judecătorul să-l audieze cu prioritate pe Cristian Chivu. Magistratul a ţinut seama de solicitarea avocatului, astfel că al doilea martor chemat la bară a fost Cristian Chivu.

Înainte de începerea audierii, Chivu a ţinut să precizeze instanţei că se grăbeşte pentru a ajunge la o întâlnire cu mama sa. Judecătoarea Geanina Teodorovici i-a zâmbit jucătorului şi a trecut imediat la audierea acestuia.

Declaraţia fotbalistului nu a durat mai mult de trei minute, timp în care magistratul i-a citit rapid lui Cristian Chivu declaraţia pe care acesta a dat-o în 2008 în faţa anchetatorilor din dosarul transferului, pentru că fotbalistul nu-şi mai amintea cu precizie cele declarate atunci. Din cuprinsul declaraţiei din 2008 a reieşit că fotbalistul le-a arătat procurorilor anticorupţie la acea vreme că a primit într-un cont bancar aproximativ 100.000 de euro, în trei tranşe, de la o firmă străină, la nivelul anului 2004. Chivu le-a mai arătat procurorilor că nu ştia cu precizie ce reprezentau acele sume şi că atunci bănuia că ar fi vorba de plăţi ale unor drepturi de imagine în baza unor contracte semnate fie cu firma Adidas fie cu firma Coca-Cola.

În scurta declaraţie dată luni la instanţă Chivu a arătat că recunoaşte acele sume de bani din contul său, arătând că ele reprezintă drepturile de imagine din contracte de publicitate. Nici luni fotbalistul nu şi-a putut aminti cu precizie cu care dintre cele două firme a încheiat aceste contracte.

În încheierea declaraţiei sale acelaşi avocat care a cerut urgentarea audierii lui Chivu a mai arătat că transferul acestuia la Amsterdam nu a reprezentat obiectul acestui dosar sau al rechizitoriului.

La ieşirea din sala de judecată Chivu nu a comentat cele declarate în instanţă, părăsind în grabă Tribunalul Bucureşti. Audierile în dosarul transferurilor continuă.

La instanţă au mai venit Iulian Arhire, Dinu Mihai Gheorghe, Mircea Blaj, Petre Badea, Marcel Popescu şi Ion Stan.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.

Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la F.C. Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici