- Home
- Sport
- (22.07.2021, 09:53)
- Adrian Paraschivescu
Veşti bune pentru gameri: Esport-ul devine o profesie. Industria de un miliard de dolari atrage tot mai mulţi pasionaţi de sport electronic
- Legea sportului va fi modificată pentru a considera Esport-ul un sport oficial.
- În România există până în momentul de faţă peste 6000 de specialişti în Esport.
- Industria Esport-ului valorează aproximativ un miliard de dolari la nivel mondial.
Urmărește
401 afișări
Esport-ul devine o profesie
Vestea a venit în cadrul Esports Summit Bucharest, unde Mara Mareş, consilier de stat în cancelaria prim-ministrului, a anunţat că legea sportului va fi modificată pentru a considera Esport-ul un sport oficial. Legea va fi depusă în parlament la începutul lunii septembrie.
„Industria gamingului şi a sportului electronic s-a dezvoltat foarte mult în România. Chiar de anul trecut până acum a întâmpinat o creştere de 30% şi toate aceste lucruri în condiţiile în care nu a existat o bază legală, darămite dacă acest lucru se va reglementa. Preconizăm o creştere şi mai mare decât este estimată astăzi. După această reglementare, rolul statului va înceta şi atunci industria va putea singură să se dezvolte aşa cum îşi doreşte. Noi estimăm că până la finalul anului acestuia legea va trece, va parcurge toate acele proceduri parlamentare şi, până la sfârşitul anului, va putea să treacă. Suntem foarte optimişti”, a declarat Mara Mareş.
În România există până în momentul de faţă peste 6000 de specialişti în Esport, iar industria valorează aproximativ un miliard de dolari la nivel mondial şi 200 de milioane la nivel naţional. Un astfel de specialist este şi Octav Creţu AKA Anc, fost jucător profesionist şi CEO al clubului de gaming Nexus Gaming. Creţu antrenează acum echipele de League of Legends ale României.
„Din punctul meu de vedere, nu este atât de greu să antrenezi. Trebuie să ai mintea foarte antrenată şi să îţi dai seama cam de toate pattern-urile din joc, să fii la curent cu toate strategiile. Pe mine mă bucură foarte tare pentru că şansa pe care nu am avut-o eu, sper să o aibă generaţia următoare. Mentalitatea românului este 100% deranjată de faptul că sunt jucători mult mai slabi ca ei, dar sunt născuţi în alte ţări”, spune Octav Creţu. „Există legi în alte ţări, pot fi plătiţi pentru chestia asta”, adaugă el.
Anc a fost jucător profesionist şi în străinătate şi spune că în România gamingul a fost ca un hobby, spre deosebire de Suedia, unde câştiga până la 1500 de euro, fără bonusuri. „Consider că e mai bine să ajut alţi jucători sau alţi oameni decât să câştig eu nişte bani”, mai spune Octav Creţu.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump