- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (22.08.2016, 06:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
6 semne timpurii ale demenţei
Uitarea poate fi o parte normală a procesului de îmbătrânire. Dacă aveţi probleme în a vă aminti numele cuiva pe moment, nu poate fi catalogată ca o problemă gravă de memorie, dar în cazul în care problemele de memorie afectează grav viaţa de zi cu zi, acestea ar putea fi semne timpurii ale demenţei
Urmărește
12285 afișări
6 semne timpurii ale demenţei
Potrivit CSID, aceasta este o serie de indicatori timpurii ai demenţei:
1. Modificări subtile de memorie pe termen scurt
Problemele cu memoria pot fi un simptom precoce de demenţă. Modificările sunt adesea subtile şi au tendinţa de a implica memoria pe termen scurt. O persoană mai în vârstă poate fi capabilă să-şi amintească evenimentele care au avut loc cu ani în urmă, dar să uite ce a servit la micul dejun. Alte simptome de modificări ale memoriei pe termen scurt includ lupta de a-şi aminti de ce au intrat într-o anumită cameră sau ce şi-au propus să facă pentru respectiva zi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
De teama intensificării războiului din Ucraina, Ungaria instalează un sistem antiaerian la graniţă şi pune unele unităţi militare în alertă
2. Dificultăţi în a găsi cuvintele potrivite
Un alt simptom precoce de demenţă îl constituie lupta pentru a comunica gândurile. O persoană cu demenţă poate avea dificultăţi în a explica ceva sau în a găsi cuvintele potrivite pentru a se exprima. A avea o conversaţie cu o persoană care are demenţă poate fi dificil şi poate dura mai mult decât ar dura o conversaţie cu alte persoane, în mod normal.
3. Modificări în starea de spiriti
Schimbările bruşte ale stării de spirit sunt de asemenea semne ale demenţei. Dacă aveţi demenţă, nu este întotdeauna uşor de recunoscut acest lucru pe cont propriu, dar este posibil să observaţi această schimbare la alte persoane care suferă. Depresia, de exemplu, este un semn tipic de demenţă precoce. Împreună cu schimbările de dispoziţie puteţi observa, de asemenea, o schimbare de personalitate, cel mai adesea, aceasta se rezumă la dezvoltarea timidităţii.
Citeşte şi: CSID: 10 alimente care pot ameliora durerea
Citeşte şi: Apple VS restul lumii: Dispozitivele iOS continuă să piardă teren în favoarea celor cu Android
4. Apatie
Apatia apare frecvent în demenţa precoce. O persoană care suferă de demenţă ar putea pierde interesul pentru hobby-uri sau activităţi. S-ar putea să nu mai dorească să iasă din casă sau să facă ceva distractiv. Se poate pierde interesul pentru a petrece timp cu prietenii şi familia, şi devin persoane aplatizate emoţional.
5. Dificultăţi în executarea sarcinilor normale
O schimbare subtilă în capacitatea de a finaliza sarcinile uzuale poate indica faptul că cineva experimentează un început de demenţă. Acest lucru începe de obicei cu dificultăţi în exercitarea sarcinilor mai complexe, cum ar fi jocurile care au o mulţime de reguli.
6. Confuzie
O persoană aflată în stadii incipiente de demenţă poate deveni adesea confuză. Atunci când memoria, gândirea, sau raţionamentul îşi pierd valabilitatea, poate apărea confuzia. Există riscul să nu îşi mai poată aminti feţele, să găsească cuvintele potrivite sau să interacţioneze cu oamenii în mod normal.
Sursa: http://bit.ly/2bc3Ymp.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: CSID: 10 alimente care pot ameliora durerea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe