Acum 60 milioane de ani, Noua Zeelandă era populată de pinguini giganţi

Absenţa prădătorilor în Noua Zeelandă a permis papagalilor şi altor păsări exotice să evolueze şi să se dezvolte, precum o specie de pinguin gigantic, cu greutatea unei gorile adulte, cu o înălţime medie de 1,70 metri şi cu un cioc suficient de lung şi ascuţit pentru a se autoapăra.

Urmărește
1239 afișări
Imaginea articolului Acum 60 milioane de ani, Noua Zeelandă era populată de pinguini giganţi

Sursa Foto- Autor desen Simone Giovanardi/ Wikipedia Commons .

Una dintre specii este un mastodont voinic care se plimba de-a lungul coastei Noii Zeelande acum aproape 60 de milioane de ani, la 5 milioane de ani după dispariţia dinozaurilor. 

Avea o greutate de aproape 350 de kilograme, cântărea cât o gorilă adultă şi a fost cel mai mare pinguin cunoscut de ştiinţa actuală.

Alan Tennyson, paleontolog la Muzeul Noii Zeelande Te Papa Tongarewa, a descoperit oasele acestei păsări supradimensionate în 2017, transmite New York Times

Dr. Tennyson şi colegii săi au identificat rămăşiţele fosilizate a doi pinguini mari. Humerusul unuia dintre ei, cu o lungime de peste 9 centimetri şi jumătate, fiind de aproape două ori mai mare decât cel găsit la pinguinii împăraţi, cel mai mare pinguin aflat în viaţă.

Cercetătorii au descris păsările antice miercuri în Journal of Paleontology. Ei au numit pinguinul mai mare Kumimanu (o combinaţie a cuvintelor maori pentru "monstru" şi "pasăre") fordycei şi au numit pinguinul mai mic Petradyptes ("scafandru de stâncă") stonehousei.

Paleontologul Daniel Ksepka a postat pe Twitter o poză în care apare alături de un exponat ce reprezintă un pinguin gigantic din specia Kumimanu fordycei. 
 
 

  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici