- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (06.11.2016, 06:34)
- Ana-Maria Iosif
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Australia a fost locuită cu 10.000 de ani mai devreme decât s-a crezut până acum
Într-o peşteră din sudul Australiei s-a descoperit o serie de artefacte cu o vechime de peste 49.000 de ani, cu 10.000 de ani mai devreme decât se aşteptau arheologii.
Urmărește
752 afișări
Australia a fost locuită cu 10.000 de ani mai devreme decât s-a crezut până acum
Giles Hamm, membru al Universităţii La Trobe din Australia şi cel care a demarat aceste studii, a afirmat că a întreprins săpăturile cu intenţia de a găsi urme străvechi ale habitatului uman, însă a descoperit o serie de roci gravate, potrivit Descoperă.
Imediat, a iniţiat studierea în amănunt a acestora şi realizarea de noi săpături arheologice în acea zonă. În momentul în care Hamm şi colegii săi au inspectat solul, au descoperit straturi de cenuşă şi cărbuni la o adâncime de un metru, ceea ce a indicat faptul că situl a fost locuit cu mai mulţi ani în urmă decât s-ar fi crezut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Macron se alătură politicienilor europeni care îl critică pe Elon Musk
-
„S-a întrecut limita”: Premierul britanic răspunde atacurilor lui Musk privind bandele de grooming
-
George Gima (USR): „La o lună de la anularea alegerilor, mai multe întrebări decât explicaţii"
Potrvit lui Hamm, acea zonă relevă faptul că a fost locuită, chiar dacă săpăturile de pe teritoriul acesteia au cuprins doar o mică parte. Pe lângă ocupaţiile rare care au avut loc acum mii de ani, ulterior s-au înregistrat ocupaţii frecvente ce datează de acum 40.000 - 35.000 de ani, ce au durat până la sfârşitul Erei Glaciare.
Printre artefacte se găsesc şi unele realizate din os, cu o vechime de aproximativ 38.000 de ani, precum şi ocru şi ghips. Însă, cel mai semnificativ aspect, pe lângă aceste artefacte, este reprezentat de descoperirea rămăşiţelor a două specii de giganţi.
Mai mult, descoperirea radiusului unui Diprotodon optatum, un mamifer marsupial ce se presupune că avea o greutate de 3 tone, este la fel de importantă. În urma acestor evenimente, a apărut o întrebare ce îi macină pe toţi cercetătorii: ce a dus la dispariţia acestor specii, oamenii sau schimbările climatice?
Sursa: http://bit.ly/2f7vxwS
Citeşte şi: Descoperire inedită în Golful Mexic: ''Lacul subacvatic'' care ucide orice creatură din zonă
Citeşte şi: Roverul NASA Curiosity a descoperit un meteorit cu o structură "ciudată'' pe suprafaţa planetei Marte - FOTO, VIDEO
Citeşte şi: Nefericirea în dragoste, cauzată de stima de sine scăzută. Cum să îţi recapeţi încrederea în tine
Citeşte şi: Elon Musk, şeful Tesla, a prezentat panourile solare invizibile, care par a fi un acoperiş normal: ”Arată mai bine şi durează mai mult" - VIDEO
Citeşte şi: Olanda vrea să extindă eutanasia şi pentru persoanele care consideră că ''viaţa lor s-a terminat''
Citeşte şi: Care sunt vitaminele pe care ni le recomandă specialiştii şi care sunt cele care ne fac mai mult rău decât bine
Citește pe alephnews.ro: Frica de bătrânețe îți scurtează viața cu 7 ani și jumătate. Ce spun experții
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FOTO. Zendaya a fost văzută pe covorul roșu de la Globurile de Aur purtând un inel cu diamant pe degetul inelar. Fanii speculează o posibilă logodnă cu Tom Holland
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe