- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (05.01.2013, 09:59)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ceai sau cafea? Baie sau duş? Sfaturi pentru dilemele zilnice ale oamenilor
Oamenii se confruntă cu multe opţiuni în ceea ce priveşte stilul de viaţă, însă care sunt alegerile corecte? Iată câteva sfaturi de la experţii în sănătate:
Urmărește
4282 afișări
Ceai sau cafea? Baie sau duş? Sfaturi pentru dilemele zilnice ale oamenilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Baie sau duş dimineaţa?
Specialiştii spun că duşul este recomandat dimineaţa pentru împrospătare şi revigorare, în timp ce baia este potrivită seara, pentru relaxare. După baie, temperatura corpului scade, fapt care semnalează că acesta este pregătit pentru somn.
Ceai sau cafea?
Ceaiul negru are, de obicei, mai puţină cofeină decât cafeaua, iar ceaiul verde este plin de antioxidanţi, benefici pentru inimă, spun specialiştii. Cafeaua influenţează eliberarea hormonului stresului, cortisolul. Nu este cea mai bună opţiune pentru a începe ziua, spun experţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Cântar sau măsurare cu ajutorul metrului de croitorie?
Circumferinţa taliei este un indicator mai bun în ceea ce priveşte riscul de maladii cardiace decât indicele de masă corporală, spun specialiştii. Asta pentru că grăsimea abdominală - nu cea de pe şolduri sau fese - este cea mai periculoasă pentru inimă şi artere. Bărbaţii cu circumferinţa taliei mai mare de 102 cm şi femeile cu circumferinţa taliei de peste 88 cm au obezitate intraabdominală, ceea ce înseamnă că în jurul organelor interne din cavitatea abdominală s-a acumulat grăsime.
Perie de dinţi electrică sau manuală?
Periile electrice înlătură, în medie, cu 17% mai mult din placa bacterială decât cele manuale, spun experţii. Însă, mai importantă este tehnica, iar dacă nu sunteţi siguri, întrebaţi stomatologul.
Bomboane de mentă sau gumă de mestecat?
Bomboanele provoacă carii, de obicei, la marginile gingiilor, unde dinţii sunt dificil de reparat. Se recomandă o apă de gură sau o gumă de mestecat fără zahăr (care însă în exces poate provoca diaree).
Suc de fructe sau fructe
Fibrele din fructe sunt mai consistente şi conţin mai puţine calorii, în timp ce din suc au fost eliminate fibrele şi de obicei se îmbunătăţeşte gustul băuturii cu zahăr.
Sendviş sau supă pentru prânz?
Concentraţi-vă asupra nutrimentelor, nu a caloriilor, spun specialiştii. Supele şi sendvişurile de dietă nu satură. Alegeţi un sendviş cu pâine integrală şi proteine "bune" (ton, avocado, pui) sau o supă groasă cu leguminoase (linte) care oferă o senzaţie de saţietate pe termen lung.
Sport dimineaţa sau seara?
Numeroase studii spun că oamenii tind mai degrabă să adopte o rutină în acest sens dacă o fac dimineaţa. De asemenea, obiceiurile zilnice pot deveni mai sănătoase, pentru că în timpul exerciţiilor fizice se eliberează endorfinele, care dau organismului o senzaţie de bine. Sportul practicat seara târziu poate influenţa negativ somnul.
Masaj de relaxare sau tonifiere?
Scopul masajului nu este de a stimula pielea, ci muşchii. În mod ideal, masajul trebuie să elimine durerile, tensiunea, să crească circulaţia sângelui şi nivelul de oxigen din muşchi, deci necesită mişcări medii spre ferme.
Ceară de epilat sau lamă?
Folosirea lamei de ras este o metodă rapidă de a elimina părul nedorit, însă procedeul trebuie repetat la două - trei zile, faţă de două săptămâni cum se întâmplă în cazul în care se apelează la epilare cu ceară. În plus, epilarea cu ceară slăbeşte rădăcina firului de păr.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe