Cel mai mare dinozaur zburător din lume, descoperit pe teritoriul României, va fi dezvăluit la Antipa - FOTO & VIDEO

Hatzegopteryx, cel mai mare dinozaur zburător din lume descoperit pe teritoriul României şi reprodus la scara 1:1, va fi dezvăluit în premieră pe 28 iulie, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", potrivit unui comunicat de presă al Muzeului.

Urmărește
17260 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare dinozaur zburător din lume, descoperit pe teritoriul României, va fi dezvăluit la Antipa - FOTO & VIDEO

Cel mai mare dinozaur zburător din lume, descoperit pe teritoriul României, va fi dezvăluit la Antipa (Imagine: Wikipedia)

Hatzegopteryx, cel mai mare dinozaur zburător din lume descoperit pe teritoriul României şi reprodus la scara 1:1, va fi dezvăluit în premieră, pe 28 iulie, la Muzeul Antipa din Bucureşti

Cu o deschidere a aripilor de 12 metri şi cu un craniu care măsoară aproape 3 metri, Hatzegopteryx a fost un dinozaur de mari dimensiuni, care a trăit acum aproximativ 71-65 de milioane de ani.

Hatzegopteryx, care aparţine Dino Parc Râsnov, va fi prezentat la Muzeul Antipa în cadrul expoziţiei 'Aripi peste timp' şi a fost reprodus conform ultimelor descoperiri făcute de Dan Grigorescu, profesorul care a găsit fragmentele din oasele giganticului dinozaur.

Expoziţia 'Aripi peste timp' este deschisă în perioada 28 iulie-14 august, interval în publicul îl poate admira nu doar pe Hatzegopteryx, dar şi pe Pteranodon animatronic şi încă trei exponate, amplasate în exteriorul Muzeului de Geologie. După vizita în Bucureşti, dinozaurii se vor întoarce la ei acasă, la Dino Parc Râşnov.

Hatzegopteryx (Hatzegopteryx thambema) este un pterozaur azhdarchid de mari dimensiuni. Numele se compune din Hatzeg, care vine de la zona unde a fost descoperit, şi pteryx, grecescul pentru „pasăre”. A fost descoperit în 1978 de Dan Grigorescu, în zona Haţegului. Se estimează că a trăit acum 71 - 65 de milioane de ani în urmă, la sfârşitul Cretacicului. Fragmentele de craniu şi de alte oase atestă existenţa unui animal de mari dimenisuni, cu o deschidere a aripilor de circa 12 m. Totodată a fost descoperit şi un femur de 38,5 cm. Cu o lungime estimată de circa 3 m, craniul său ar putea fi cel mai lung dintre toate animalele de uscat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici