- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (09.05.2012, 13:49)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cel mai mic mamut din lume a trăit în insula Creta. Ce înălţime avea animalul preistoric
Cel mai mic mamut identificat vreodată a trăit pe insula Creta în urmă cu câteva sute de mii de ani. Exemple de elefanţi preistorici (Paleoloxodon) pitici sunt deja cunoscute pe insulele din Marea Mediterană, precum Sicilia şi Malta.
Urmărește
1019 afișări
Cel mai mic mamut din lume a trăit în insula Creta. Ce înălţime avea animalul preistoric (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)
Manutul avea o înălţime de doar 1,13 metri şi o greutate de aproximativ 310 kilograme, se afirmă într-un studiu publicat miercuri.
"Dacă ar trebui să îl reconstruiţi, v-aş recomanda să procedaţi ca pentru un pui de elefant, dar mai robust, cu membre mai groase, iar la vârsta adultă ar avea colţi mari şi curbaţi", a explicat Victoria Herridge, paleontolog la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, autoarea studiului.
"Imaginea cea mai apropiată de realitate ar fi cea a unui pui de elefant asiatic, dar cu colţi", a adăugat Herridge, considerând că acest animal, dispărut de mult timp, "era probabil destul de drăguţ".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Nanismul insular este un fenomen binecunoscut de biologi. Pentru a rezista presiunilor exercitate de un mediu restrâns, resurse limitate şi prădători numeroşi, speciile de mamifere mari obligate să trăiască pe insule au tendinţa de a adopta pe parcursul evoluţiei lor o talie redusă. În sens invers, mamiferele mici au tendinţa de a-şi creşte dimensiunile de-a lungul timpului.
O fosilă descoperită în 1907, de savanţii britanici, în nordul insulei Creta a fost multă vreme atribuită familiei elefanţilor.
Încercând să pună capăt unei polemici despre genealogia complicată a acestor "pigmei" din Creta, Victoria Herridge şi colegii ei au efectuat o comparaţie anatomică a dinţilor şi a oaselor acestui mastodont miniatural cu cele provenind de la elefanţi şi mamuţi pitici deja cunoscuţi.
După părerea lor, exemplarul din Creta este într-adevăr un mamut, iar specialiştii i-au atribuit denumirea latinească Mammuthus creticus.
Talia lui redusă, de doar 1,13 metri, i-a determinat pe autorii studiului să afirme că specia din Creta este "cea mai mică specie de mamuţi care au trăit vreodată".
Studiul a fost publicat în revista britanică Proceedings of the Royal Society B.
Citeşte şi:
Peştera-mamut. Cum arată cea mai mare peşteră din lume, în care se află o junglă - FOTO, VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Japonezii vor să cloneze un mamut
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20