Celule canceroase vor fi trimise pe Staţia Spaţială Internaţională pentru a afla mai multe despre o tumoră incurabilă din copilărie

  • Celulele canceroase vor fi trimise în spaţiu în încercarea de a afla mai multe despre o tumoare incurabilă din copilărie.
  • Un proiect de cercetare de pionierat din Marea Britanie este lansat pentru a studia răspândirea tridimensională a celulelor canceroase în microgravitaţie.
Urmărește
387 afișări
Imaginea articolului Celule canceroase vor fi trimise pe Staţia Spaţială Internaţională pentru a afla mai multe despre o tumoră incurabilă din copilărie

Celule canceroase vor fi trimise pe Staţia Spaţială Internaţională pentru a afla mai multe despre o tumoră incurabilă din copilărie

Oamenii de ştiinţă de la The Institute Of Cancer Research vor trimite mostre de gliom difuz median pe Staţia Spaţială Internaţională pentru a vedea cum se răspândeşte acesta în microgravitaţie.
 
Gliomul difuz median este o tumoare cerebrală agresivă şi incurabilă, care este cel mai frecventă la copii, iar majoritatea bolnavilor mor în termen de 18 luni de la diagnosticare.
 
Intervenţia chirurgicală nu este, de obicei, o opţiune, deoarece cancerul se află în părţi cruciale ale creierului, iar chimioterapia are un efect redus. Radioterapia este singurul tratament şi este folosită doar în scop paliativ, potrivit SkyNews.
 
Printre victimele bolii se numără Karen Armstrong, fiica regretatului astronaut american Neil Armstrong, prima persoană care a păşit pe Lună în 1969.
 
Chris Jones, conducătorul studiului D(MG)2 şi profesor de biologie a cancerului infantil la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra, a declarat: „Din păcate, ratele de supravieţuire a pacienţilor cu gliom difuz median nu s-au schimbat substanţial de când fiica lui Neil Armstrong a murit din cauza acestei boli la începutul anilor 1960”.
 
„Cu toate acestea, ultimii 15 ani au revoluţionat înţelegerea noastră a complexităţii biologice a acestor tumori, iar noi terapii potenţiale interesante au intrat, în sfârşit, în teste clinice”.
 
„Experimente precum D(MG)2 la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale ne vor îmbunătăţi înţelegerea modului în care celulele canceroase interacţionează între ele în cadrul structurilor tridimensionale şi, sperăm, vor conduce la noi idei pentru întreruperea creşterii tumorilor, pe care le putem duce mai departe în laborator”.

Microgravitaţia poate oferi răspunsuri

Cercetătorii cred că microgravitaţia va permite culturilor lor 3D să crească la o dimensiune mult mai mare decât pe Pământ, permiţând modele mult mai mari pentru a le folosi ca studiu asupra modului în care interacţionează celulele canceroase.
 
Microgravitaţia poate fi recreată pe Pământ, dar profesorul Jones a declarat că aceste condiţii "pot induce un anumit stres mecanic asupra celulelor, care ar putea schimba modul în care acestea se comportă - ceea ce dorim să evităm".
 
Studiul a primit 1,2 milioane de lire sterline din partea guvernului britanic.
 
Între timp, un alt studiu legat de spaţiu, condus de Universitatea din Liverpool, a primit 1,4 milioane de lire sterline.
 
MicroAge II examinează modul în care microgravitaţia slăbeşte muşchii astronauţilor în spaţiu.
 
George Freeman, ministru de stat în cadrul Departamentului pentru Ştiinţă, Inovare şi Tehnologie, a declarat: "Spaţiul este cel mai avansat laborator de testare, oamenii de ştiinţă şi astronauţii britanici utilizând Staţia Spaţială Internaţională pentru cercetări de ultimă oră în domeniul nutriţiei, energiei şi biomedicinei.
 
„Această finanţare de 2,6 milioane de lire sterline va ajuta oamenii de ştiinţă britanici să cerceteze cum să prevină tumorile cerebrale la copii şi să înţeleagă procesele biomedicale ale îmbătrânirii: cercetări cu beneficii uriaşe pentru omenire şi pentru sistemele de sănătate din întreaga lume”.
 
Dr. Paul Bate, directorul executiv al Agenţiei Spaţiale Britanice, a declarat: „Ambele sunt foarte importante pentru noi: Această cercetare revoluţionară evidenţiază puterea spaţiului de a depăşi barierele, de a revoluţiona ştiinţa şi de a ne îmbunătăţi viaţa. Printr-o combinaţie între finanţarea naţională şi rolul nostru vital în cadrul Agenţiei Spaţiale Europene, ne asigurăm că oamenii de ştiinţă britanici au acces la mediul unic al ISS pentru cercetările lor, de care vom beneficia cu toţii”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici