- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- MOSCOVA, (30.05.2013, 14:04)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Clonarea mamuţilor lânoşi, tot mai aproape de realizare
Cercetătorii ruşi au anunţat, miercuri, că au descoperit sânge lichid în cadavrul unui mamut lânos extras din solul îngheţat al unei insule din Oceanul Arctic şi consideră că această descoperire măreşte şansele pentru clonarea acestui animal preistoric.
Urmărește
1095 afișări
Clonarea mamuţilor lânoşi, tot mai aproape de realizare
O expediţie organizată la începutul acestei luni de Societatea geografică rusă şi specialişti de la Universitatea federală din nord-est (Iakuţk, Siberia orientală) a permis examinarea cadavrului bine conservat al unei femele de mamut lânos, descoperit în august 2012 în permafrostul de pe Insula Mali Liakhovski din Oceanul Arctic.
Semen Grigoriev, şeful expediţiei, a declarat că animalul a murit la vârsta de 60 de ani într-un interval cuprins în urmă cu circa 10.000 - 15.000 de ani şi consideră că descoperirea este una excepţională.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
"În Rusia descoperim mamuţi practic în fiecare an. Însă această expediţie a permis descoperirea pentru prima dată a unei femele într-o stare foarte bună de conservare", a declarat el.
Analizarea cadavrului congelat a permis realizarea unei descoperiri excepţionale: cadavrul conţinea încă ţesuturi musculare bine conservate, dar şi sânge lichid.
"Atunci când am străpus gheaţa de sub vintrele animalului, a început să curgă sânge, foarte închis la culoare. Este cel mai uimitor caz pe care l-am văzut în viaţa mea", a adăugat cercetătorul rus.
"Cum a putut sângele să rămână lichid? Cadavrul nu are mai puţin de 10.000 de ani! Iar ţesuturile musculare erau roşii, de culoarea cărnii proaspete", a adăugat el.
Oamenii de ştiinţă ruşi atribuie această descoperire condiţiilor excepţionale în care carcasa femelei de mamut a fost conservată timp de milenii.
"A căzut într-o groapă cu apă sau într-o mlaştină, probabil până la jumătatea umărului. Partea din spate a corpului a îngheţat în apă", a spus savantul rus.
Partea superioară a carcasei a fost parţial devorată de prădătorii din epocă.
Extrasă din acea groapă, carcasa a fost transferată într-un loc potrivit pentru a fi conservată - o cavitate în permafrost - în aşteptarea unei noi expediţii, internaţionale, care va avea loc în vara acestui an.
"Această descoperire ne oferă şanse reale să găsim celule vii care vor putea permite realizarea proiectului de clonare a unui mamut", a declarat omul de ştiinţă rus.
Universitatea din Iakuţk a semnat anul trecut un acord cu coreanul Hwang Woo-Suk, un specialist controversat în tehnica clonării, "părintele" primului câine clonat, în 2005, botezat Snuppy.
În cazul în care va avea succes, nucleele unor celule de mamut vor fi transferate în ovule de elefant denucleate, cu scopul de a produce embrioni cu ADN de mamut, care vor fi apoi implantaţi în uterele unor femele de elefanţi asiatici.
Citeşte şi:
CLONAREA unui MAMUT, aproape de a fi realizată. Celule cu nuclee vii, DESCOPERITE în Siberia
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat