- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (24.04.2013, 12:21)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMETĂ aproape de Terra. Telescopul Hubble o monitorizează
O cometă descoperită recent, deosebit de strălucitoare, ar putea trece aproape de Terra după "o întâlnire" pe care o are programată cu Soarele în luna noiembrie, au anunţat, marţi, cercetătorii americani, care monitorizează traiectoria acestui corp ceresc cu ajutorul telescopului Hubble.
Urmărește
1192 afișări
COMETĂ aproape de Terra. Telescopul Hubble o monitorizează (Imagine: NASA)
Dacă va supravieţui acestei întâlniri potenţial letale cu Soarele (posibilitatea este destul de mică), cometa va fi vizibilă pe cerul terestru chiar şi în timpul zilei, spre sfâşitul acestui an, informează Reuters.
Descoperită de câţiva astronomi amatori în septembrie 2012, cometa ISON se află pe punctul de a trece de centura de asteroizi din Sistemul Solar, aflată la o distanţă de 451 de milioane de kilometri de Terra, a anunţat William Cooke, coordonatorul departamentului Meteoroid Environment Office din cadrul NASA, aflat la Marshall Space Flight Center din oraşul Huntsville din statul american Alabama.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Cometa ISON lasă în urma nucleului ei o cantitate uriaşă de praf, cu o rată de 50,8 kilograme pe minut, rezultat al încălzirii nucleului pe măsură ce se apropie de Soare, au arătat datele transmise de telescopul Swift administrat de NASA.
Acest nivel de activitate este neobişnuit de mare pentru o cometă aflată deocamdată atât de departe de Soare. Fenomenul ar putea prezice o soartă tragică pentru această cometă.
Măsurătorile preliminare realizate de telescopul spaţial Hubble, care a captat cometa ISON într-o fotografie publicată marţi, indică faptul că ISON are un corp al cărui diametru nu este mai mare de 6,4 kilometri.
Nucleul cometei va continua să se micşoreze pe măsură ce aceasta se va apropia de Soare. Acest corp cosmic alcătuit din roci şi gheaţă ar putea să se dezintegreze complet înainte de a se apropia la o distanţă de 1,1 milioane de kilometri de suprafaţa solară, pe 28 noiembrie.
O cometă a trecut în anii 1970 la o distanţă de 10 ori mai mare pe lângă Soare şi s-a dezintegrat parţial, a reamintit William Cooke.
"Mă îndoiesc că această cometă va supravieţui. Bănuiesc că nu vom şti cu siguranţă până când vom privi şi vom aştepta să vedem ce va ieşi din spatele Soarelui", a adăugat el.
Cometa a fost denumită ISON în onoarea telescopului International Scientific Optical Network (ISON).
Citeşte şi:
Vehiculul spaţial ANTARES, lansat cu succes
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate