- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (22.05.2016, 09:20)
- Alin Motogna
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum ar putea dispărea în doar două săptămâni zona Marii Bariere de Corali
Cercetătorii australieni au publicat un studiu în revista Nature Scientific Reports care susţine că un incident de amploare, precum o deversare masivă de cărbune, ar putea ucide coralii şi peştii din cel mai mare sistem de recifuri de corali din lume.
Urmărește
2363 afișări
Cum ar putea dispărea în doar două săptămâni zona Marii Bariere de Corali
Potrivit Descoperă, oamenii de ştiinţă au declarat că cercetarea lor demonstrează efectele dezastruoase pe care l-ar avea scufundarea unui vapor încărcat cu cărbune în zona inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Specialiştii australieni au emis această teorie după ce au realizat un experiment, în cadrul căruia au expus o serie de specii marine la diferite niveluri de praf de cărbune. S-a demonstrat astfel că organismele care au intrat în contact cu concentraţii mari de cărbune au murit în decurs de două săptămâni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Coralii expuşi la concentraţii mai scăzute de cărbune au supravieţuit mai mult, însă cei mai mulţi dintre ei au murit după o lună. O parte dintre peşti, dar şi iarba de mare, nu a reuşit să facă faţă concentraţiei mari de praf de cărbune, însă acesta doar a redus creşterea acestor populaţiilor la jumătate, în comparaţie cu cele care trăiau în apă limpede.
Până acum nu au existat scurgeri majore de cărbune în zona Marelui Recif, însă eşuarea vasului chinez Shen Neng 1, în largul coastei Queensland-ului, în anul 2010, a arătat cât de dezastruoase ar putea fi consecinţele unui asemenea incident pentru organismele marine.
Atunci, încărcătura de 60.000 de tone de cărbune de pe navă nu a fost pierdută, însă, după ce s-a scufundat, vaporul a distrus o parte a recifurilor pe o distanţă de aproximativ 3 kilometri. Tot în timpul acelui accident, peste 4 tone de păcură au ajuns în apele Oceanului Pacific.
Cercetătorul Andrew Negri susţine că probabilitatea unei scurgeri majore de cărbune în zonă este destul de scăzută. Pe de altă parte, specialistul australian a spus că studiul coordonat de el poate fi folosit de autorităţi pentru a-şi face o idee mult mai clară cu privire la consecinţele pe care le-ar putea avea un asemenea accident asupra Marii Bariere de Corali.
Studiul realizat de cercetătorii Centrului de Excelenţă ARC pentru Studiul Recifurilor de Corali şi ai Institutului Australian de Ştiinţe Marine, a fost publicat în revista Nature Scientific Reports. El vine la doar câteva zile după ce specialista în ştiinţe marine Lyle Vale (Universitatea din Queensland) a publicat o serie de fotografii, în care sunt puse în evidenţă efectele devastatoare ale încălzirii oceanelor asupra recifurilor de corali. În imagini se poate observa procesul de albire a coralilor, care are loc în timpul schimbărilor neaşteptate de temperatură, pe parcursul producerii cicloanelor tropicale sau în momentul în care apa dulce ajunge în ocean.
Citeşte şi: Coralii din Marea Barieră, modificaţi genetic pentru a putea supravieţui schimbărilor climatice
Citeşte şi: STUDIU: Marea Barieră de Corali a pierdut peste jumătate din recifele sale în ultimii 27 de ani
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe