- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (02.04.2016, 09:00)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum reuşesc bacteriile din intestin să îţi protejeje creierul de accidentele vasculare
Cercetările recente au descoperit modul fundamental prin care bacteriile din intestine ajută la menţinerea sănătăţii mintale şi fizice, acestea afectând totul, de la apetit până la starea de spirit a individului, scrie Descoperă.
Urmărește
2730 afișări
Cum reuşesc bacteriile din intestin să îţi protejeje creierul de accidentele vasculare (Imagine: Shutterstock)
Un nou studiu sugerează că bacteriile intestinale ar putea juca un rol special în protejarea creierului de noi leziuni. Efectuând experimente cu şoarecii de laborator, cercetătorii au constatat că anumite tipuri de microbi intestinali pot ajuta la reducerea severităţii accidentului vascular cerebral.
"Experimentul nostru arată o nouă relaţie între creier şi intestine", a declarat Josef Anrather, neurolog la Feil Family Brain şi Institutul de Cercetare Mind, de la Universitatea Cornell.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ministrul adjunct de externe al Rusiei amenință cu începerea testelor nucleare
-
Preşedinta Georgiei se alătură protestatarilor şi refuză să demisioneze, denunţând alegerile ca fiind fraudate
-
Preşedintele Azerbaidjanului: avionul a fost supus unei „interferenţe fizice şi tehnice externe”
-
Putin şi-a cerut scuze deoarece „incidentul tragic” cu avionul azer a avut loc în spaţiul rusesc
Potrivit Descoperă, Anrather şi colegii săi au analizat două grupuri de şoareci. Un grup primea o combinaţie de antibiotice care optimizau microflora intestinală, iar celălalt grup a acţionat ca un grup de control, fără modificări în microflora intestinală pe tot parcursul experimentului.
La două săptămâni după ce grupul a început să primească antibiotice, oamenii de ştiinţă au provocat un accident vascular cerebral ischemic la indivizii din ambele grupuri. Acest tip de accident vascular cerebral este una dintre cele mai comune forme de accident vascular cerebral, cauzat de obicei atunci când un vas obstrucţionat impiedică sângele să ajungă la creier.
În experiment, animalele care au fost tratate cu antibiotice şi au suportat accidentul vascular cerebral, au suferit leziuni cerebrale cu o severitate de aproximativ 60% mai slabă decât grupul de control.
Deşi cercetătorii nu înţeleg pe deplin mecanismul, ei consideră că celulele sistemului imunitar pot proteja creierul prin reducerea impactului inflamaţiei şi a altor procese distructive.
"Una dintre cele mai surprinzătoare constatări a fost că sistemul imunitar a făcut accidentul vascular cerebral mai mic prin dirijarea răspunsului din afara creierului, ca un dirijor care nu cântă el însuşi, ci instruieşte pe ceilalţi, în cele din urmă creând muzică", a declarat Costantino Iadecolas, unul din membrii echipei.
Un factor care, în special, justifică investigaţiile suplimentare ale componentelor bacteriene sunt pârghiile sistemul imunitar care protejează creierul împotriva daunelor.
Rezultatele sugerează că microflora nu interacţionează chimic cu creierul, dar influenţează celulele imune pentru a susţine supravieţuirea neuronală. Aceste celule ale sistemului imunitar ajung spre meninge, care este învelişul exterior al creierului, şi stimulează un răspuns pentru a atenua consecinţele accidentelor vasculare cerebrale.
Citeşte şi: Somnul de peste opt ore pe noapte, asociat unui risc crescut de accident vascular cerebral
Citește pe alephnews.ro: Ciolacu a ținut o ședință cu miniștrii din noul Guvern. Vor fi înghețate angajările la stat
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe