- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (09.10.2009, 16:22)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dependenţa de jocuri video, în creştere în rândul tinerilor
Dependenţa de jocuri video este din ce în ce mai răspândită în rândul tinerilor, este concluzia unui centru de tratament care organizează cursuri de abstinenţă în Marea Britanie, informează Media Guardian.
Urmărește
351 afișări
Dependenţa de jocuri video, în creştere în rândul tinerilor (Imagine: Mediafax Foto)
În condiţiile în care jocurile video devin din ce în ce mai complexe şi recesiunea îi determină pe tot mai mulţi să aleagă să stea acasă, în faţa ecranului computerului, medicii se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri de persoane dependente de online.
În circumstanţe extreme, pasionaţii de jocuri video ajung să se detaşeze de existenţa reală şi să uite să mănânce sau să doarmă atunci când se joacă şi interacţionează cu monştri sau vrăjitori. În plus, petrecerea unei perioade excesive de timp în faţa computerului poate conduce şi la probleme de sănătate, cum ar fi cele legate de o poziţie incorectă a corpului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Broadway Lodge, un centru de reabilitare din Somerset care se ocupă în mod normal de dependenţi de alcool şi de droguri, a tratat recent un tânăr de 23 de ani obsedat de jocuri online.
"Stătea online timp de şapte sau opt ore de fiecare dată. Am dezvoltat pentru el un tratament bazat pe 12 paşi de abstinenţă, însă nu poţi să-i ceri cuiva să nu mai folosească niciodată internetul. Tânărul avea probleme de alimentaţie (...). Acum e mai bine şi dispune de mecanisme pentru a face faţă", a precizat directorul centrului.
"Problema nu se limitează numai la copii. Ştim că şi părinţii sunt foarte prinşi de jocurile video. Este un procent mic cel al persoanelor care devin dependente, dar există şi oameni care petrec prea mult timp cu jocurile online. Nu ştiu pe nimeni care să trateze astfel de cazuri (în Marea Britanie - n.r.). Nu există o linie telefonică de ajutor pentru aşa ceva", a adăugat el.
"Nu este un lucru neobişnuit ca jucătorii să fie atât de prinşi de jocurile online încât să uite să mănânce şi să rişte să devină anorexici sau subnutriţi. Poţi juca online împreună cu oameni din întreaga lume, aşa că intervalul orar diferă în funcţie de regiune. În plus, ai o relaţie cu personajele din joc, care îţi dă sentimente artificiale, generate de endorfine, când ai ucis un monstru sau ai rezolvat o problemă", a adăugat un alt specialist al centrului.
Site-ul american Online Gamers Anonymous, clasifică jocurile tip MMORPG (Massively Multiplayer Online Roleplaying Games) drept "cele care creează cele mai multe cazuri de dependenţă".
"Succesul în aceste jocuri depinde foarte mult de timpul pe care îl petreci jucând. Jucătorii care nu petrec mult timp în interiorul jocului rămân în urma celorlalţi, ceea ce îi face să nu se simtă la fel de buni sau că au rămas în urma celorlalţi", menţionează site-ul.
Jocurile MMORPG online "încurajează interacţiunea între jucători şi dezvoltarea de grupuri, permiţându-le să înflorească social online, oferind o scăpare celor care nu au o viaţă socială extrem de bogată", se arată pe pagina electronică.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe