- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (13.11.2012, 18:08)
- Irina Tacu , Liliana Micu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DIETA RAMADAN: De ce ar trebui să consumi CARBOHIDRAŢI la cină şi nu în timpul zilei
O nouă dietă, inspirată de Ramadan, luna din calendarul islamic dedicată postului, demontează mitul potrivit căruia consumul de carbohidraţi în timpul serii este cel mai periculos pentru siluetă, sugerând că o porţie de paste la sfârşitul zilei are printre beneficii reducerea riscului de diabet şi de boli cardiace.
Urmărește
2713 afișări
DIETA RAMADAN: De ce ar trebui să consumi CARBOHIDRAŢI la cină şi nu în timpul zilei (Imagine: Shutterstock)
O echipă de cercetători de la Universitatea Ebraică din Ierusalim a realizat studiul după analizarea dietelor musulmanilor din perioada Ramadan, când oamenii ţin post în timpul zilei şi mănâncă la cină mese bogate în carbohidraţi, scrie Daily Mail.
Sursă bună de energie, clasa carbohidraţilor include pastele integrale, pâinea, orezul şi boabele de fasole.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Potrivit cercetătorilor, dieta creşte nivelul de saţietate - sentimentul de săturare - şi influenţează producerea de hormoni asociaţi cu factorii de risc de atac cardiac. Ei au asigurat că regimul este promiţător pentru oamenii supraponderali care încearcă să slăbească.
"Ideea a venit de la studiile asupra musulmanilor în perioada Ramadan, când aceştia ţin post în timpul zilei şi consumă seara alimente bogate în carbohidraţi, în acea perioadă secreţia de leptină suferind schimbări", a spus profesorul Zecharia Madar, savant şef în Ministerul de Educaţie al Israelului.
La studiu au participat 78 de ofiţeri de poliţie, care au fost supuşi fie dietei Ramadan (carbohidraţi la cină), fie dietei constând în pierderea controlată a kilogramelor (carbohidraţi în timpul zilei).
După şase luni, cercetătorii au examinat efectele regimului experimental asupra secreţiei a trei hormoni: leptina - hormonul saţietăţii, grelina - hormonul foamei, şi adiponectina - hormonul care leagă rezistenţa la insulină de sindromul metabolic.
Rezultatele cercetării au arătat că dieta experimentală a dus la schimbări pozitive în profilurile hormonale ale celor care au ţinut regimul Ramadan. În comparaţie cu "grupul controlului", dieta nouă a numărat printre efecte scăderea senzaţiei de foame, reglarea greutăţii, a circumferinţei abdominale şi a grăsimii corporale.
Persoanele care au respectat dieta Ramadan au demonstrat, de asemenea, îmbunătăţiri privind nivelul de zahăr şi de lipide din sânge şi riscurile de inflamare.
Studiul, publicat în jurnalele de Nutriţie, Metabolism şi Boli Cardiovasculare (Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases journals), sugerează, mai departe, că efectele pe care le are concentrarea carbohidraţilor consumaţi spre sfârşitul zilei îi avantajează pe oamenii cu risc ridicat de diabet sau de boli cardiovasculare din cauza obezităţii.
"Descoperirile reprezintă baza pentru o dietă alternativă mai potrivită pentru aceia care întâmpină dificultăţi în respectarea dietelor de-a lungul timpului", a explicat profesorul Madar.
"Următorul pas este să înţelegem mecanismele care duc la rezultatul obţinut."
Citeşte şi:
TOPUL celor mai comune PAROLE din lume în 2012. Ce pericol se ascunde în spatele lor şi cum poţi fi în siguranţă pe internet
Citeşte şi:
A fost descoperit MORMÂNTUL primului rege MAYA. Cine era constructorul PIRAMIDELOR din America centrală? - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe