- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (11.12.2016, 07:30)
Eşti ceea ce mănânci. Un nou studiu prezintă legătura dintre preferinţele alimentare şi trăsăturile personalităţii
În 1826, avocatul francez şi politicianul Jean Anthelme Brillat-Savarin a realizat o lucrare intitulată ,,Psihologia Gustului sau Meditaţiile asupra Gastronomiei Transcedentrale’’. Deşi titlul este complicat, în urma publicării lucrării a apărut una dintre cele mai memorabile fraze ,,Spune-mi ce mănânci ca să-ţi spun cine eşti’’.
Urmărește
1317 afișări
,,Eşti ceea ce mănânci''. Un nou studiu prezintă legătura dintre preferinţele alimentare şi trăsăturile personalităţii (Imagine: Hepta / Mediafax Foto )
Cercetătorii consideră că preferinţele gusturilor pot fi legate de trăsăturile personalităţii oamenilor. În cadrul unui studiu din 2015, cercetătorii de la Universitatea din Innsbruck au analizat 953 de americani. Participanţii la studiu şi-au afirmat preferinţele în două chestionare, apoi au răspuns la un chestionar despre personalitatea de la care evaluează cele cinci personalităţi dominante: agresivitatea, narcisismul, psihopatia, machiavelismul şi sadismul. Experţii au descoperit că oamenii cărora le plac mâncărurile amare tind să fie mai sadici, scriu cei de la Descoperă.
,,Deşi ceea ce mâncăm şi bem ne satisfice nevoile fundamentale, acestea sunt legate şi de un număr de fenomene psihologice complexe, precum moralitatea şi suferinţa emoţională. Studiul a demonstrat că oamenii care prefer băuturile şi mâncărurile amare au o parte a personalităţii mai întunecată,’’ a declarat cercetătorul.
O altă cercetare din 2015 a studiat legătura dintre alegerile alimentare şi personalitate cu ajutorul a 951 de subiecţi. Aceştia au descoperit că persoanele conştiincioase şi nevrotice sunt influenţate direct de alegerile alimentare. Experţii au descoperit că persoanele conştiincioase nu mănâncă dulciuri şi aleg mai mult fructe şi mai puţină carne. Persoanele extrovertite preferă mâncărurile dulci şi săţioase precum nevroticii, dar din motive diferite.
,,Rezultatele sugerează că persoanele nevrotice şi instabile emoţional tind să mănânce dulciuri dense şi mâncăruri grase,’’ afirmă autorul studiului.
Citeşte şi: Volkmar Denner, CEO Bosch: Maşina, aşa cum o cunoaştem, va fi în curând de domeniul trecutului
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Noua iubită a lui Bellingham e un model strălucitor, cu un trecut amoros bogat. A fost în relație cu actorul Michael B. Jordan
PROSPORT.RO
Ninge 7 zile fără oprire în București. Pe ce dată vin ninsorile, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:57
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1072. Putin creează condiţii pentru a încălca orice viitor acord de pace cu Ucraina / Un atac cu dronă a lovit un bloc din regiunea Sumy, a ucis două persoane şi a rănit alte nouă / Rusia a pierdut 835.940 de militari în Ucraina din 24 februarie 2022
-
astăzi, 08:38
Microsoft a raportat venituri cu 12% în creştere în ultimul trimestru