Eşti ceea ce mănânci. Un nou studiu prezintă legătura dintre preferinţele alimentare şi trăsăturile personalităţii

Publicat: 11 12. 2016, 07:30
Actualizat: 06 01. 2021, 01:42

Cercetătorii consideră că preferinţele gusturilor pot fi legate de trăsăturile personalităţii oamenilor.  În cadrul unui studiu din 2015, cercetătorii de la Universitatea din Innsbruck au analizat 953 de americani. Participanţii la studiu şi-au afirmat preferinţele  în două chestionare, apoi au răspuns la un chestionar despre personalitatea de la care evaluează cele cinci personalităţi dominante: agresivitatea, narcisismul, psihopatia, machiavelismul şi sadismul. Experţii au descoperit că oamenii cărora le plac mâncărurile amare tind să fie mai sadici, scriu cei de la Descoperă

,,Deşi ceea ce mâncăm şi bem ne satisfice nevoile fundamentale, acestea sunt legate şi de un număr de fenomene psihologice complexe, precum moralitatea şi suferinţa emoţională. Studiul a demonstrat că  oamenii care prefer băuturile şi mâncărurile amare au o parte a personalităţii mai întunecată,’’ a declarat cercetătorul.

O altă cercetare  din 2015 a studiat legătura dintre  alegerile alimentare şi personalitate cu ajutorul a 951 de subiecţi.  Aceştia au descoperit  că persoanele conştiincioase şi nevrotice sunt influenţate direct de alegerile alimentare.  Experţii au descoperit că persoanele conştiincioase  nu mănâncă  dulciuri şi aleg mai mult fructe şi mai puţină carne. Persoanele extrovertite preferă mâncărurile dulci şi săţioase precum nevroticii, dar din motive diferite.

,,Rezultatele sugerează că  persoanele nevrotice şi instabile emoţional tind să mănânce dulciuri dense şi mâncăruri grase,’’ afirmă autorul studiului.