Femeile sunt "bărbate" la durere. De ce simt bărbaţii mai acut suferinţa decât femeile

  • Femeile suportă mai uşor durerea decât bărbaţii din cauza unor diferenţe hormonale
  • Dr. Corin Badiu: Testosteronul nu are acelaşi efect de atenuare a durerii ca estrogenul
  • Femeile sunt mai rezistente şi în lupta anti Covid, datorită sistemului imunitar mai puternic
Urmărește
1585 afișări
Imaginea articolului Femeile sunt "bărbate" la durere. De ce simt bărbaţii mai acut suferinţa decât femeile

Femeile sunt "bărbate" la durere. De ce simt bărbaţii mai acut durerea decât femeile

Ştii şi tu glumele acelea care se fac pe seama bărbaţilor, că leşină sau că se înverzesc doar dacă văd o seringă sau că ar muri dacă ar simţi prin ce dureri trece o femeie atunci când naşte!

Gluma-i glumă, dar are şi-un sâmbure de adevăr. Când vine vorba de durere, femeile sunt...bărbate!

Uite, Ana Măiţă e mamazoană! A avut curaj să-şi nască natural copiii, acasă, chiar dacă asta a presupus ceva dureri! S-a pregătit intens pentru asta, a ştiut din timp tot ce presupune întreg procesul, soţul a încurajat-o, i-a fost alături, şi totul a decurs bine.

„Dacă toate celelalte dureri prevestesc ceva rău, asta este o durere care merită tot efortul

Este ca un maraton, adică trebuie să te pregăteşti ca pentru un maraton, da, o să te ardă muşchii la un moment dat, dar , dacă te pregăteşti şi dacă respiri, dacă laşi corpul să-şi facă treaba, e ceva ce se poate manageria”, povesteşte Ana Măiţă.

Ionuţ, soţul, zâmbeşte cu subînţeles când se gândeşte cum ar fi fost să fie în locul ei...„Cred că toţi tăticii şi-au pus întrebarea asta, cum ar fi fost să nască în locul soţiei, Bună întrebare, probabil că nu am avea încotro şi ar trebui să livrăm noi bebeluşul dacă...”, spune acesta convins că ar face faţă la o asemenea ipoteză. 

Bărbaţii reacţionează diferit atunci când vine vorba de durere, spun medicii, dar contează mult şi experienţa anterioară pe care ei au avut-o cu durerea!

Prof. Univ. Dr. Corin Badiu, medic primar endocrinologie, menţionează că femeile sunt avantajate în faţa durerii de către hormonul feminin, estrogenul.

„Acest efect de atenuare a percepţiei dureroase date de estrogen nu există (în cazul bărbaţilor-nr), testosteronul nu are acelaşi efect de atenuare a percepţiei dureroase

Dacă cineva face pentru prima dată în viaţă o procedură e firesc să fie mai neliniştit, cu cât e mai neliniştit, cu atât ansamblul hormonilor de stres creşte, şi asta poate să ducă la o percepţie exagerată a durerii, sunt unii care se sperie înainte ca acul să intre în venă”, a precizat dr. endocrinolog Corin Badiu.

Femeile sunt mai puternice şi în faţa Covidului! Acţiunea limfocitelor T, care distrug celulele infectate cu SARS COV 2 este mai puternică în cazul lor. 

„S-ar putea ca bărbaţii să trebuiască să primească doze în plus de vaccin, datorită faptului că celulele T cu memorie în cazul femeilor sunt mai eficiente, ele vor putea primi două doze de vaccin, în schimb bărbaţii să primească 3 doze”, ne-a declarat Radu Ciornei, doctor în imunologie şi genetică moleculară.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici