Prima pagină » Life-Inedit » Hărţuirea sexuală: Portretul psihologic al hărţuitorului. Cum îşi vede victima

Hărţuirea sexuală: Portretul psihologic al hărţuitorului. Cum îşi vede victima

Hărţuirea sexuală reprezintă o realitate a zilelor noastre. Hărţuitorul este subiectul ce se simte singur în sine, indiferent de avuţie, permanentul nemulţumit care încearcă să se impună sexual chiar şi în faţa celor ce nu îl agreează, avertizează psihologii.
Hărţuirea sexuală: Portretul psihologic al hărţuitorului. Cum îşi vede victima

Ne lovim de hărţuirea sexuală la tot pasul. Cu toate astea, alegem tăcerea, încercăm să ne facem că nu există, proiectăm un alt film. Hărţuirea sexuală este realizată cu un dublu scop: al îndeplinirii fanteziilor erotice şi al umilirii.

De aceea, hărţuirea sexuală la job, la şcoală, în mediu academic nu trebuie acceptată şi nu trebuie niciodată încurajată.

,,Orice tip de comportament exclusiv de natură sexuală, exprimat atât fizic, cât şi verbal sau non-verbal, care îţi afectează în mod direct demnitatea sau care determină apariţia mediului de lucru ostil şi umilitor, poate fi cotat drept hărţuire sexuală.

Subiectul instabil emoţional, ce alege să constrângă prin forţă, ameninţări, minciună, un alt subiect, având ca scop declarat împlinirea erotică, se numeşte Hărţuitor sexual’’, spune psihologul Radu Leca pentru CSID.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI