- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (14.04.2013, 08:59)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă INVENŢIE: Batoanele de ciocolată bune pentru sănătate şi siluetă
Batoane de ciocolată cu 50% mai puţină grăsime, care au în compoziţia lor suc de fructe, au fost preparate de cercetătorii de la Universitatea Warwick din Marea Britanie.
Urmărește
1202 afișări
O nouă INVENŢIE: Batoanele de ciocolată bune pentru starea de sănătate şi siluetă (Imagine: Andrei Michailov/Publimedia)
Noile batoane sunt bune atât pentru starea de sănătate, cât şi pentru siluetă, întrucât picăturile de suc de fructe - măr, portocală şi coacăze - pe care le conţin înlocuiesc până la jumătate din conţinutul de grăsimi prezent în batoanele obişnuite de ciocolată, informează dailymail.co.uk.
Tehnica de preparare a acestor batoane fucţionează perfect cu toate tipurile de ciocolată - neagră, albă, cu lapte - şi oferă produsului final o aromă fructată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Specialiştii britanici au în vedere şi posibilitatea de a înlocui sucul de fructe cu o soluţie de apă şi vitamina C, pentru a menţine gustul de ciocolată.
Tehnica de fabricaţie, concepută de cercetătorii de la Universitatea Warwick, înlocuieşte untul de cacao şi grăsimile din lapte, folosite în batoanele obişnuite, cu sucul de fructe - un lichid alcătuit din microbule. Savanţii au reuşit să obţină această emulsie folosind metoda Pickering, o metodă care împiedică micile bule să se unească între ele.
În acest fel, ciocolata îşi păstrează textura catifelată, rămânând fermă dar uşor de sfărâmat când utilizatorul muşcă din baton, topindu-se totodată foarte uşor în gură.
Cercetătorii britanici speră că metoda lor va fi preluată de industria dulciurilor pentru a introduce pe piaţă batoane de ciocolată cu conţinut scăzut de grăsimi şi alte dulciuri asemănătoare.
O porţie clasică (57 grame) de ciocolată neagră din clasa "premium" include până la 13 grame de grăsimi, reprezentând 20% din necesarul zilnic de grăsimi al unei persoane, iar multe dintre aceste grăsimi fac parte din clasa grăsimilor saturate, considerate dăunătoare pentru sănătate.
Deşi este bogată în grăsimi şi zahăr, ciocolata cu suc de fructe are o concentraţie ridicată de substanţe naturale din plante, considerate sănătoase, precum antioxidanţii şi flavonoizii.
În plus, prin înlocuirea sucului de fructe cu o soluţie de apă şi vitamina C, utilizatorul va putea să beneficieze de o reducere consistentă a conţinutului de glucide din aceste batoane de ciocolată.
Noua metodă a fost concepută de o echipă coordonată de medicul Stefan Bon şi a fost prezentată la convenţia naţională organizată de American Chemical Society la New Orleans.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cum poţi îndepărta efectele îmbătrânirii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20