- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (06.12.2012, 16:26)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii cavernelor desenau mai bine decât artiştii moderni
Oamenii cavernelor reprezentau mult mai bine în desenele lor maniera de deplasare a animalelor decât o fac artiştii moderni, potrivit unor comparaţii efectuate de oamenii de ştiinţă, într-un studiu publicat miercuri într-o revistă ştiinţifică americană.
Urmărește
897 afișări
Oamenii cavernelor desenau mai bine decât artiştii moderni (Imagine: Mediafax foto/AFP)
Cele mai multe dintre patrupede prezintă o secvenţă similară în deplasarea lor pe patru picioare, indiferent dacă merg, tropăie sau aleargă.
Aceste mişcări au fost studiate pe cale ştiinţifică începând din anii 1880 de Eadweard Muybridge, un fotograf britanic, celebru pentru descompunerile sale fotografice ale mişcării, din care s-au inspirat ulterior numeroşi artişti.
Autorii acestui studiu au examinat picturile preistorice ce prezintă bivoli şi elefanţi din mai multe peşteri, precum celebra Lascaux din Franţa, ca şi tablouri şi statui moderne care prezintă patrupede în mişcare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Ei au evaluat gradul de exactitate al reproducerii mişcării asociat acelor picturi şi sculpturi, în raport cu observaţiile ştiinţifice făcute pe baza analizei mersului acelor animale.
Savanţii au descoperit astfel că, în operele moderne, animalele reprezentate mergând sau tropăind aveau picioarele în poziţii eronate.
Picturile preistorice prezentau în schimb rate de eroare considerabil mai mici (46,2%) decât operele moderne (83,5%) datând dinainte de 1887, anul în care au fost efectuate studiile lui Muybridge. Această rată de eroare a scăzut ulterior la 57,9%.
Studiul a fost realizat de Gabor Horvath, de la Universitatea Eotvos din Budapesta, şi a fost publicat în revista ştiinţifică americană PLOS ONE din 5 decembrie.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe