- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (30.10.2024, 15:10)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Potenţialul AI pentru pacienţii cu demenţă
- Inteligenţa Artificială (AI) poate ajuta pacienţii cu demenţă să îşi îmbunătăţească stima de sine şi independenţa, reducând dependenţa de sistemele de sănătate şi de casele de îngrijire.
- Proiectul Florence a dezvoltat dispozitive simple, precum un jurnal, un player muzical şi un cadru foto digital, care sunt uşor de utilizat şi adaptate nevoilor pacienţilor.
- Dispozitivele folosesc inteligenţa artificială pentru a construi o bază de cunoştinţe din interacţiunile utilizatorilor, oferind informaţii relevante şi companie, ceea ce ajută la reducerea sentimentului de izolare.
Urmărește
134 afișări
Sursa foto: Pexels
Viitorul inteligenţei artificiale (AI) este adesea văzut ca un lucru rău sau ca o soluţie uimitoare, dar avantajele sale, în special pentru persoanele cu demenţă, ar putea fi mai impotante decât temerile, scrie The Focus care citează BBC. Tulburările neurologice, inclusiv bolile Alzheimer şi Parkinson, afectează aproximativ 15% din populaţia globală. Deşi nu există un remediu cunoscut pentru aceste condiţii, AI oferă instrumente care pot îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii pentru cei afectaţi.
Pacienţii cu demenţă spun că folosirea AI în rutina lor zilnică poate creşte încrederea în sine şi independenţa. Acest lucru nu doar că le îmbunătăţeşte stima de sine, dar îi ajută să fie mai puţin dependenţi de sistemul de sănătate şi de casele de îngrijire. De exemplu, aplicaţia Simon, care este în testare, foloseşte geo-tracking şi învăţarea automată pentru a oferi mementouri personalizate, cum ar fi reamintirea codului PIN atunci când utilizatorii se află la bancă.
În timp ce aplicaţia Simon se concentrează pe mementouri personalizate pentru gestionarea activităţilor zilnice, Proiectul Florence se axează pe îmbunătăţirea comunicării şi interacţiunii sociale pentru pacienţii cu demenţă.
În plus, Proiectul Florence îşi propune să întărească comunicarea pentru persoanele care trăiesc cu demenţă, dezvoltând tehnologii prietenoase cu utilizatorul. Echipa lor include un Panou de Experţi cu Experienţă în Viaţă, format din pacienţi cu demenţă şi îngrijitori, asigurându-se că instrumentele sunt adaptate nevoilor reale.
Proiectul a creat trei dispozitive simple - un jurnal, un player muzical şi un cadru foto digital - fiecare fiind conceput pentru a fi uşor de utilizat.
AI personalizează aceste dispozitive prin crearea unei baze de date din interacţiunile cu utilizatorii, permiţându-le să afişeze informaţii relevante, cum ar fi imaginea unui îngrijitor lângă un mesaj despre o întâlnire. În plus, chatboturile bazate pe AI oferă companie, reducând sentimentul de izolare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cercetătorii de la USMV Cluj au obținut floarea-soarelui rezistentă la secetă. Cum acționează bacterie Rhizobium
-
62 de morţi în Spania, în urma inundaţiilor
-
Tal Hanan, israelianul aflat în centrul disputei Lasconi-Geoană: Am fost în România în vacanţă. Nu discut despre clienţi
-
Guvernul a adoptat Strategia naţională pentru susţinerea părinţilor. Ce prevede documentul
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Kadîrov susține că a folosit prizonieri de război ucraineni drept scuturi umane
Citește pe www.zf.ro: Dezastru total la Volkswagen: Gigantul auto vrea să închidă 3 fabrici din Germania, să dea afară zeci de mii de oameni şi să scadă salariile cu 10%
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Zelenski acuză SUA de scurgerea de informații privind rachetele Tomahawk. Zelenski: „Nu există confidențialitate între parteneri”
Dezastru total la Volkswagen: Gigantul auto vrea să închidă 3 fabrici din Germania, să dea afară zeci de mii de oameni şi să scadă salariile cu 10%
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ninge săptămâna viitoare în România! Pe ce dată vin ninsorile, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe