- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (06.02.2014, 18:36)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prima recoltă de legume proaspete, obţinută la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale
Astronauţii ruşi au reuşit să obţină legume proaspete în cadrul unui program de grădinărit implementat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), informează 7sur7.be.
Urmărește
440 afișări
Prima recoltă de legume proaspete, obţinută la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Încântaţi de rezultatul experimentului lor, astronauţii de la bordul ISS au precizat că legumele obţinute la bordul staţiei sunt perfect comestibile. "Studiul nostru despre cultura de mazăre este foarte promiţător", au afirmat ei.
Astronauţii de pe ISS au reuşit de altfel să cultive cu succes şi legume japoneze şi grâu pitic, ale căror seminţe sunt de o calitate excelentă, a precizat Margarita Levinskikh, cercetătoare la Institutul de cercetări biomedicale, afiliat Academiei de Ştiinţe din Moscova.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
Astronauţii ruşi speră să cultive anul viitor orez, tomate şi ardei gras în sera amenajată la bordul ISS. Aceasta trebuie însă să suporte câteva mici reparaţii înainte de a fi operaţională, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.
Astfel de culturi vor completa alimentaţia astronauţilor în timpul misiunilor spaţiale. Cercetătorii vor să vadă, totodată, dacă planetele de pe ISS suportă modificări de ordin genetic în spaţiu.
În prezent, ISS este aprovizionată cu alimente produse pe Terra. În urmă cu câteva săptămâni, un vehicul spaţial de tip cargo s-a conectat la ISS la bordul căreia a transportat o încărcătură de 1.300 de kilograme de provizii pentru rezidenţii staţiei. Alimente, îmbrăcăminte, cadouri de Crăciun trimise de familiile astronauţilor, dar şi furnici (pentru un studiu), au făcut parte din acea încărcătură.
La începutul acestui an, NASA a anunţat că durata de funcţionare a ISS va fi prelungită cu încă patru ani, graţie garanţiilor financiare ale guvernului american. Acest laborator spaţial va rămâne deci funcţional cel puţin până în 2024, fapt ce permite continuarea finanţărilor pentru programele de cercetări ştiinţifice realizate în condiţii de imponderabilitate.
ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.
ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe