Recomandarea NHS: Luaţi această vitamină cât timp staţi în izolare. Ce doză zilnică recomandă experţii britanici

  • 10 miligrame de vitamina D pe zi este doza recomandată de NHS
  • Această suplimentare a devenit recomandată în urma faptului că foarte mulţi oameni nu mai petrec îndeajuns de mult timp la soare
  • Doctorii spun că nu există dovezi care să lege vitamina D şi de scăderea riscului de a contracta COVID-19
Urmărește
7722 afișări
Imaginea articolului Recomandarea NHS: Luaţi această vitamină cât timp staţi în izolare. Ce doză zilnică recomandă experţii britanici

Recomandarea NHS: Luaţi această vitamină cât timp staţi în izolare. Ce doză zilnică recomandă experţii britanici

Specialiştii din sistemul de sănătate britanic au emis o recomandare privind suplimentarea cu vitamina D. Aceasta li se adresează oamenilor care au petrecut şi petrec mult timp în izolare, fără să iasă la soare. Aceştia spun că între lunile martie şi septembrie oamenii beneficiază de cea mai bună sinteză a vitaminei D, pentru că procesul este ajutat de radiaţia solară. Practic, corpul are capacitatea de a produce această vitamină, dar are nevoie şi de soare pentru a o sintetiza eficient. Acesta este şi motivul pentru care medicii obişnuiau până acum să recomande suplimentarea cu vitamina D pe timpul iernii.
 
Potrivit NHS, "suplimentarea cu 10 miligrame de vitamina D pe zi menţine oasele şi muşchii sănătoşi".
 
De asemenea, vitamina D ajută la menţinerea nivelurilor optime de calciu şi fosfor, ceea ce contribuie nu doar la sănătatea oaselor şi muşchilor, dar şi la cea a dinţilor.
 
În alimente, vitamina D se regăseşte în produse precum peştele gras, carnea roşie, ficatul unor animale sau păsări ori în gălbenuşul oului. Adesea, această vitamină este adăugată de producătorii unor produse precum cerealele pentru micul dejun.
 
"Cu atâţia oameni izolaţi pentru a preveni îmbolnăvirea altora prin răspândirea virusului, mulţi ar putea ajunge să aibă o carenţă de vitamina D", afirmă dr. Alison Tedstone, nutriţionist şef în cadrul Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie.
 
"Deşi recomandarea există de multă vreme mai ales în cazul unor anumite categorii ale populaţiei, este foarte bine ca ea să fie reiterată pentru ca oamenii să îşi păstreze sănătatea", a spus şi Graham Keen, director executiv al Health Food Manufacturers Association.
 
Unii cercetători încearcă să afle dacă vitamina D are şi un impact asupra coronavirusului, dar până acum nu există dovezi în acest sens. În Spania, experţii efectuează un astfel de studiu pe 200 de pacienţi.
 
"Vitamina D are o acţiune anti-inflamatoare, în particular când este administrată în doze mari", a afirmat şi profesorul Adrian Martineau, de la Queen Mary University of London.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
www.businessmagazin.ro
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie