Revoluţia braţelor bionice: soldaţii ucraineni răniţi în război au o nouă şansă la viaţă şi mobilitate

  • 20.000 de ucraineni primesc proteze, iar braţele bionice le oferă mobilitate avansată.
  • Lupta pentru accesibilitate: diferenţa semnificativă de cost creează provocări în ciuda eforturilor Esper Bionics de a satisface cererea crescândă.
Urmărește
369 afișări
Imaginea articolului Revoluţia braţelor bionice: soldaţii ucraineni răniţi în război au o nouă şansă la viaţă şi mobilitate

Sursa foto: AP

Războiul în curs din Ucraina a generat o creştere semnificativă a cererii de proteze, cu aproximativ 20.000 de ucraineni care au suferit amputaţii începând din februarie 2022. Protezele bionice, care oferă mobilitate avansată în comparaţie cu cele tradiţionale, au devenit esenţiale pentru mulţi, în special pentru soldaţii care au suferit răni de la explozii, scrie Associated Press.

Esper Bionics, o start-up ucrainean, şi-a îndreptat atenţia către satisfacerea cererii interne, furnizând braţe bionice fără profit la aproximativ 7.000 de dolari fiecare. Cu toate eforturile de a mări producţia, compania se luptă să facă faţă cererii copleşitoare, având aproape 120 de persoane pe lista de aşteptare.

Braţele bionice, precum Esper Hand, nu numai că restabilesc abilităţile motorii fine, ci se adaptează şi în timp, învăţând interacţiunile unice ale utilizatorului. Cu toate acestea, diferenţa de cost dintre membrele bionice şi cele convenţionale rămâne semnificativă, generând provocări pentru accesibilitate într-o ţară în care pacienţii se bazează adesea pe donaţii şi finanţare suplimentară pentru protezele bionice.

În ciuda acestor provocări, impactul braţelor bionice asupra vieţii mutilaţilor, precum medicul de pe câmpul de luptă Alexis Cholas, este profund, permiţându-le să-şi recâştige funcţionalitatea şi să ducă vieţi împlinite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici