- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (22.06.2013, 11:11)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SECRETUL unui ten perfect: Topul celor 10 "prieteni" care vin în ajutorul femeilor
Din dorinţa de a avea o piele curată, catifelată şi sănătoasă, multe dintre femei apelează la diferite produse de îngrijire şi machiaj pentru a obţine un ten perfect, neştiind că introducerea unor alimente în dieta zilnică, precum migdalele, avocadoul şi iaurtul, le poate oferi rezultatul căutat.
Urmărește
3585 afișări
SECRETUL unui TEN perfect: Topul celor 10 "prieteni" care ajută la la păstrarea fermităţii pielii (Imagine: Shutterstock)
De cele mai multe ori, folosirea cremelor hidratante şi a diferitelor produse de machiaj ajută tenul să fie radios, dar există şi câteva alimente care pot ajuta tenul să îşi păstreze fermitatea şi luminozitatea, scrie dailymail.com.
Avocado, fructul folosit în conţinutul mai multor produse de îngrijire a tenului, ajută pielea să-şi păstreze luminozitatea având un conţinut extrem de bogat de vitamina B. Niacina, o componentă a vitaminei B, este foarte importantă pentru o piele fină şi sănătoasă şi ajută la prevenirea apariţiei iritaţiilor. Acesta se poate folosi în salate şi fresh-uri de fructe, dar şi pentru pregătirea unui exfoliant facial.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
De asemenea, fructele de pădure, care conţin vitamina C, sunt esenţiale pentru o piele sănătoasă. De la căpşuni până mure, vitaminele fructelor vor ajuta la construirea fibrelor de colagen, astfel, pielea se va păstra tânără.
Seleniul şi vitamina E se găsesc în brânza de vaci, acestea două ajutând la păstrarea fermităţii pielii. De asemenea, anumite studii susţin că brâza de vaci, consumată în cadrul unei diete sănătoase, poate ajuta la prevenirea apariţiei anumitor tipuri de cancer.
Acizii graşi se regăsesc în migdale, aceştia asigurând o mai bună eliminare a toxinelor din organism. Totodată, migdalele reţin apa în organism, ceea ce oferă pielii un look sănătos.
O altă legumă importantă pentru piele este cartoful. Un cartof copt oferă o cantitate mare de cupru de care organismul are nevoie şi care determină strălucirea sănătoasă a feţei. Zincul şi vitamina C sunt esenţiale pentru elasticitatea pielii.
Cerealele integrale sunt recunoscute pentru menţinerea unui ten tânăr şi sănătos. Astfel, pentru un rezultat cât mai bun trebuie consumate doar cerealele care sunt bogate în fibre.
Dacă de obicei nu consumaţi peşte sau alte alimente care sunt bogate în grăsimi omega 3, seminţele de in sunt soluţia perfectă. Conţinutul mare de omega 3 ajută la hidratarea pielii, diluarea excesului de sebum, deblocarea porilor şi contribuie la prevenirea şi combaterea acneei.
Consumul de iaurt, care este bogat în proteine, va ajuta la menţinerea fermităţii pielii. Specialiştii afirmă că iaurtul grecesc este şi mai recomandat pentru rezultate mai eficiente, acesta conţinând de două ori mai multe fibre decât iaurturile obişnuite. Astfel, pentru mai multă savoare iaurtul poate fi combinat cu fructe de pădure şi miere.
Ardeii roşii, verzi, galbeni şi portocali nu sunt doar nişte legume vesele şi colorate în farfurie, ci ajută şi la diminuarea ridurilor apărute în jurul ochilor, cu care femeile se confruntă.
Mango nu este doar un fruct delicios, consumul acestuia contribuind la sănătatea pielii, deoarece acesta conţine peste 80% din vitamina A necesară organismului pe durata unei zile. De asemenea, mango este un fruct cu calorii puţine, aşadar poate fi inclus foarte uşor în orice dietă.
Citeşte şi:
Cinci sfaturi pentru a avea un ten frumos
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”