- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (13.02.2014, 17:09)
- Teodora Nicolau
Singurătatea promovează instinctul de supravieţuire
Singurătatea, considerată un stigmat mai ales în perioada din preajma Zilei Îndrăgostiţilor, poate declanşa schimbări pozitive la nivel comportamental, îndeplinind funcţii adaptative în habitate specifice, au descoperit cercetătorii americani de la Universitatea din Chicago, conform dailymail.co.uk.
Urmărește
712 afișări
Singurătatea promovează instinctul de supravieţuire (Imagine: Shutterstock)
"Cercetările din ultimele decenii au sugerat o perspectivă extrem de diferită asupra singurătăţii, faţă de ceea ce se susţine în experienţa personală de zi cu zi, aceea conform căreia singurătatea îndeplineşte o varietate de funcţii adaptative în habitate specifice", a afirmat John Cacioppoat, coordonatorul echipei de cercetători din Chicago, al cărei studiu a fost publicat în revista Cognition & Emotion, potrivit Daily Mail.
"Deşi ar putea părea că singurătatea nu are nicio trăsătură eliberatoare, aceasta promovează schimbări comportamentale care sporesc probabilitatea de supravieţuire a genelor umane. Suferinţa provocată de singurătate a avut rolul de a ne îndemna să reînnoim conexiunile de care avem nevoie pentru a reînnoi legăturile de care avem nevoie pentru a asigura supravieţuirea şi promova încrederea socială, coeziunea şi acţiunea colectivă", a precizat John Cacioppoat.
Totodată, cercetătorii au afirmat că singurătatea ar putea explica şi decizia oamenilor de a susţine o echipă sportivă sau un anumit grup.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
"Existenţa unui factor al legăturilor la nivel colectiv, care se află la baza singurătăţii, prin urmare, sugerează că oamenii ar fi putut dezvolta capacitatea pentru şi motivaţia de a forma relaţii nu numai cu alţi indivizi, ci şi cu alte grupuri (...), urmarea fiind promovarea cooperării în condiţii potrivnice (competiţii, vânătoare, război). Identificarea cu grupul şi investirea în acesta, în schimb, ar putea creşte probabilitatea continuităţii grupului, a membrilor săi şi a moştenirii lor genetice individuale", a spus profesorul Cacioppoat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe