STUDIU. Economisirea regulată a banilor îmbunătăţeşte calitatea somnului. Ce au descoperit cercetătorii

  • Economisirea ajută la reducerea anxietăţii legate de bani, la scăderea probabilităţii de a avea probleme cu datoriile şi la o mai bună capacitate de a face faţă evenimentelor neaşteptate.
  • În prezent, ratele dobânzilor plătite de furnizorii de economii s-au îmbunătăţit, cu un cont mediu cu acces facil plătind o dobândă de 3,12%.
  • Raportul realizat de cercetătorii de la Universitatea Bristol a constatat că cei cu venituri mici care economisesc au niveluri de satisfacţie în viaţă similare cu cei mai bogaţi care nu economisesc.
Urmărește
827 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Economisirea regulată a banilor îmbunătăţeşte calitatea somnului. Ce au descoperit cercetătorii

Sursa foto: Pexels

Economisirea regulată de bani poate ajuta la îmbunătăţirea somnului, sugerează un nou raport, conform BBC.

Punerea deoparte a unei sume lunare, oricât de mică ar fi aceasta, îi ajută, de asemenea, pe oameni să se relaxeze şi să fie mai optimişti în ceea ce priveşte viitorul, a constatat studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Bristol. Aceştia au afirmat că cei cu venituri mici care economisesc au niveluri de satisfacţie în viaţă similare cu cei mai bogaţi care nu economisesc.

Un sfert dintre adulţii din Regatul Unit au economii mai mici de 100 de lire sterline, conform sondajelor. Economisirea a fost dificilă în ultimii ani, din cauza creşterii puternice a facturilor şi a preţurilor la alimente – chiar dacă dobânzile plătite de bănci şi de societăţile de construcţii s-au îmbunătăţit.

Se estimează că şase din 10 persoane au obiceiul de a economisi, iar organizaţiile caritabile susţin că punerea deoparte a banilor – chiar şi atunci când au un venit mic – îmbunătăţeşte rezistenţa financiară.

Raportul elaborat de Centrul de Cercetare în Domeniul Finanţelor Personale al Universităţii Bristol a sugerat că economisirea regulată duce la îmbunătăţirea satisfacţiei în viaţă, chiar dacă se pune deoparte doar o sumă mică.

Raportul a sugerat că acest lucru este rezultatul unei mai puţine anxietăţi legate de bani, al unei mai puţine probabilităţi de a avea probleme cu datoriile sau al unei mai bune capacităţi de a face faţă evenimentelor neaşteptate. Situaţia este relativ complexă, cu alţi factori în joc, inclusiv dacă economiile au fost deja constituite şi schimbarea circumstanţelor pentru diferite grupe de vârstă.

Cercetătorii au luat în considerare diverse studii, inclusiv unul care a urmărit economiile a mii de persoane pe o perioadă de 10 ani. Aceştia au sugerat o îmbunătăţire a satisfacţiei vieţii în urma economisirii, dar şi un dezavantaj atunci când nu se economiseşte.

Cu toate acestea, alte evenimente de viaţă au avut un impact mai mare. De exemplu, mutarea acasă sau căsătoria au îmbunătăţit într-o mai mare măsură bunăstarea mentală. Pierderea unui loc de muncă sau naşterea de copii au creat un deficit relativ mai mare de bunăstare mentală.

Ratele dobânzilor plătite de furnizorii de economii s-au îmbunătăţit într-o perioadă în care ratele dobânzilor au fost mai ridicate. În prezent, potrivit serviciului de informaţii financiare Moneyfacts, un cont mediu cu acces facil plăteşte o dobândă de 3,12 %. Blocarea banilor timp de un an aduce un randament mediu de 4,65%.

Cu toate acestea, se aşteaptă ca randamentele să devină mai puţin generoase atunci când Banca Angliei va reduce ratele dobânzilor de referinţă. O primă scădere ar putea avea loc în luna august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici