- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (24.02.2014, 17:48)
- Teodora Nicolau
STUDIU: Igiena dentară riguroasă poate preveni artrita
Igiena dentară corespunzătoare poate preveni artrita reumatoidă, afirmă cercetătorii americani, care au descoperit o legătură între bacteriile care provoacă afecţiuni gingivale şi instalarea acestei afecţiuni.
Urmărește
368 afișări
STUDIU: Igiena dentară riguroasă poate preveni artrita (Imagine: Shutterstock)
Bacteriile responsabile pentru afecţiunile gingivale produc o enzimă care interacţionează cu reziduurile anumitor proteine, informează dailymail.co.uk.
Organismul consideră aceste proteine drept intruşi, declanşând astfel un atac imunitar, au afirmat cercetătorii de la Facultatea de stomatologie a Universităţii din Louisville, SUA.
La pacienţii bolnavi de artrită, rezultatul este inflamarea cronică responsabilă pentru distrugerea ţesutului osos şi a cartilajului de la nivelul încheieturilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Prima amendă prin sistemul e-SIGUR: Permis suspendat pentru vitezoman
-
130 milioane lei pentru consolidarea unui bloc cu bulină din Capitală
-
Cseke Attila: Sporul de antenă trebuie eliminat
Studii anterioare au indicat faptul că afecţiunile gingivale au o incidenţă de două ori mai mare în rândul pacienţilor bolnavi de artrită reumatoidă.
Bacteria ce cauzează afecţiunile gingivale, Porphyromonas gingivalis, produce o enzimă unică, denumită peptidil-arginina-deaminază (PAD).
Oamenii de ştiinţă au descoperit că enzima PAD transformă reziduurile anumitor proteine în citrulină, iar organismul identifică aceste proteine drept intruşi, ceea ce declanşează atacul imunitar.
"Luate împreună, rezultatele noastre sugerează că enzimele PAD ar putea constitui legătura directă dintre infecţia produsă de P. gingivalis şi artrita reumatoidă, dar concluzia iniţială va trebui verificată prin intermediul unor cercetări ulterioare", a afirmat Jan Potempa, profesor la Facultatea de stomatologie a Universităţii din Louisville, în studiul publicat în revista PLOS Pathogens.
Citește pe alephnews.ro: Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințul Harry soluționează procesul împotriva tabloidelor lui Rupert Murdoch. News Group Newspapers și-a cerut scuze public
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe