- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (26.06.2014, 15:39)
- Florin Badescu
STUDIU: Inimi umane miniaturale, create în laborator de cercetătorii scoţieni
Inimi umane miniaturale, capabile să bată de o manieră autonomă, au fost create în laborator de cercetătorii de la Universitatea Abertay din Scoţia, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
360 afișări
STUDIU: Inimi umane miniaturale, create în laborator de cercetătorii scoţieni (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
Inimile au fost create cu scopul de a-i ajuta pe oamenii de ştiinţă să găsească un leac împotriva hipertrofiei cardiace, o maladie a inimii care poate să provoace moartea subită.
Ele au fost obţinute din celule suşă, au diametre de 1 milimetru şi se contractă cu 30 de bătăi pe minut.
Deşi erau sănătoase iniţial, inimile miniaturale au fost tratate apoi cu diverse substanţe chimice de oamenii de ştiinţă, pentru a stimula instalarea acelei afecţiuni fiziologice care le face să devină hipertrofice - exagerat de mari - din cauza unei creşteri anormale a celulelor cardiace.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cacealmaua prezidențialelor: Ciolacu anunță că săptămâna viitoare „fixează data alegerilor”. PSD va face sondaje pentru Crin Antonescu, Călin Georgescu, Elena Lasconi, Nicuşor Dan și George Simion/ PNL va face sondaje pentru Ilie Bolojan
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
După îmbolnăvirea lor, inimile miniaturale au fost tratate cu o serie de medicamente noi, întrucât medicii doreau să vadă dacă pot să prevină apariţia bolii.
"Deşi inimi umane au mai fost create în laborator şi în trecut, este pentru prima dată când a devenit posibil să introducem anumite boli în ele", a explicat profesorul Nikolai Zhelev, coordonatorul studiului.
"Hipertrofia cardiacă poate fi ereditară, poate fi cauzată de boli precum diabetul sau poate fi cauzată de practicarea unor exerciţii fizice prea intense. Din cauza acestei boli, muşchiul cardiac devine mai gros şi mai rigid, iar inima pompează mai greu sângele în corp. Anumite persoane dezvoltă din acest motiv un ritm cardiac anormal, iar aceasta este cea mai frecventă cauză de moarte subită în rândul persoanelor tinere. Deşi există medicamente, acestea pot să ajute doar la controlarea simptomelor, însă nu există un tratament pentru moment", a explicat coordonatorul studiului.
Inimile miniaturale obţinute de profesorul Zhelev în laborator ar putea să schimbe această situaţie.
Folosind biosenzori, cercetătorii au putut să eticheteze anumite molecule specifice din inimile miniaturale pentru a putea să monitorizeze mai bine evoluţia muşchiului cardiac.
Identificând moleculele care determină inima să devină hipertrofică, medicii scoţieni au putut să transporte medicamente direct către acele molecule şi să le împiedice astfel să urmeze evoluţia pe care o au de obicei, evitând astfel dezvoltarea bolii.
Citește pe alephnews.ro: SUA anunță o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea lui Nicolás Maduro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BREAKING NEWS: Trump a primit sentința de „achitare necondiționată” în procesul „hush money”. Judecătorul Juan Merchan: „Funcția de Președinte e extraordinară, nu cel care ocupă funcția”
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Fără precedent: O companie aeriană folosită de milioane de români dă în judecată un pasager. Reprezentanţii companiei spun că ceea ce a făcut acesta este total inacceptabil
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Selectează Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun mesaj, las…” Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun mesaj, las…”
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe