- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (17.05.2021, 11:29)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu OMS: Orele îndelungate de muncă ucid sute de mii de oameni pe an
- Orele îndelungate de muncă ucid sute de mii de oameni pe an, iar situaţia a fost înrăutăţită de pandemiea de COVID-19, a precizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
- În primul studiu global asupra pierderii de vieţi omeneşti asociate cu orele de lucru mai lungi, Environment International a arătat că 745.000 de persoane au murit din cauza accidentului vascular cerebral şi a bolilor de inimă asociate cu orele lungi de lucru în 2016.
- Aceasta a reprezentat o creştere de aproape 30% faţă de anul 2000.
Urmărește
1560 afișări
„Munca de 55 de ore sau mai mult pe săptămână este un pericol grav pentru sănătate”, a spus Maria Neira director departamentului OMS ce studiază schimbările în domeniul sănătăţii, relatează Reuters.
„Ceea ce vrem să facem cu aceste informaţii este să promovăm mai multe acţiuni, mai multă protecţie pentru lucrători”, a spus ea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Studiul comun, produs de OMS şi Organizaţia Internaţională a Muncii, a arătat că majoritatea victimelor (72%) erau bărbaţi. Adesea, decesele au avut loc mult mai târziu în viaţă, uneori decenii mai târziu, dar sunt legate de programul de muncă.
De asemenea, a arătat că persoanele care locuiesc în Asia de Sud-Est şi regiunea Pacificului de Vest - o regiune definită de OMS care include China, Japonia şi Australia - au fost cele mai afectate.
În general, studiul - pe baza datelor din 194 de ţări - a spus că programul de muncă cu 55 de ore sau mai mult pe săptămână este asociat cu un risc cu 35% mai mare de accident vascular cerebral şi cu un risc cu 17% mai mare de a muri din cauza bolii ischemice a inimii, comparativ cu o perioadă de 35-40 de ore de muncă pe săptămână.
Studiul a acoperit perioada 2000-2016 şi, prin urmare, nu a inclus pandemia COVID-19, însă oficialii OMS au spus că noua criza a coronavirusului a înrăutăţit situaţia.
"Pandemia accelerează evoluţiile care ar putea duce la creşterea timpului de lucru", a spus OMS, estimând că cel puţin 9% dintre oameni lucrează mai mult acum.
Limitarea orelor ar fi benefică şi pentru angajatori, deoarece s-a demonstrat că creşte productivitatea lucrătorilor, a spus ofiţerul tehnic al OMS Frank Pega.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe