- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (19.04.2014, 09:49)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Perfecţionismul, la fel de periculos ca obezitatea şi fumatul
Perfecţionismul care determină unele persoane să îşi fixeze standarde imposibil de atins poate declanşa probleme de sănătate, cum ar fi boli cardiace, sindromul colonului iritabil şi insomnie, ce apar ca o reacţie la stres a organismului.
Urmărește
1586 afișări
STUDIU: Perfecţionismul, la fel de periculos ca obezitatea şi fumatul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Danielle Molnar, psiholog la Universitatea Brock din Canada, consideră că perfecţionismul este un factor de risc pentru îmbolnăvire la fel de important ca obezitatea şi fumatul, informează dailymail.co.uk.
"Societatea a promovat dintotdeauna perfecţionismul şi beneficiile sale pentru realizările profesionale şi academice, însă acesta constituie un factor de risc pentru numeroase boli, inclusiv infecţiile şi moartea prematură", a declarat Danielle Molnar, într-un studiu publicat în 2006.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
Se estimează că două persoane din cinci au tendinţe perfecţioniste. Din cauza reţelelor sociale, cum ar fi Facebook şi Twitter, un număr tot mai mare de persoane sunt îngrijorate că trebuie să fie sau să pară perfecte, a afirmat Gordon Flett, profesor de psihologia sănătăţii la Universitatea York din Canada, care a studiat timp de 20 de ani legătura dintre perfecţionism şi sănătate.
"Este firesc să îţi doreşti să fii perfecţionist într-un anumit sector al vieţii, cum ar fi profesia. Dar când se transformă în nevoia obsesivă pentru slujba perfectă, copilul, relaţia, contul din bancă şi corpul perfect, cauzează un stres extrem şi afectează nu numai relaţiile noastre, ci şi sănătatea", a declarat Gordon Flett.
Profesorul Flett şi echipa lui de cercetători a identificat trei tipuri de persoane perfecţioniste: perfecţioniştii orientaţi asupra propriei persoane, care se concentrează asupra propriilor standarde de perfecţiune; perfecţioniştii orientaţi către alte persoane, care au standarde ridicate pentru cei din jur; şi perfecţioniştii condiţionaţi din punct de vedere social, care cred că alte persoane, cum ar fi părinţii, şefii sau colegii, le impun standarde de perfecţiune.
Cu toate acestea, perfecţioniştii pot schimba şi reduce efectele negative, învăţând să se accepte pe ei înşişi şi propriile greşeli, fără să se învinovăţească.
"Coborâţi standardele şi acceptaţi eşecurile ocazionale, ca un ingredient esenţial în drumul spre succes. Dacă perfecţioniştii simt că au nevoie de ajutor - fizic sau emoţional -, nu trebuie să se teamă să îl solicite, în loc să sufere în tăcere", a mai spus Gordon Flett.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cum puteţi alunga stresul
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe