Teorie INEDITĂ: Consumul mare de alcool a contribuit la apariţia accentului australian - VIDEO

Un expert în comunicare susţine că stilul tărăgănat de a vorbi al cetăţenilor australieni este strâns legat de cantităţile mari de alcool pe care le consumau primii colonişti britanici care au ajuns pe continent, informează The Telegraph.

Urmărește
1070 afișări
Imaginea articolului Teorie INEDITĂ: Consumul mare de alcool a contribuit la apariţia accentului australian - VIDEO

Accentul australian are ca punct de pornire o teorie INTERESANTĂ: consumul mare de alcool al strămoşilor (Imagine: Hepta/Arhiva Mediafax Foto)

Dean Frenkel, lector la Universitatea Victoria din Melbourne, este de părere că "de vină" pentru accentul specific al australienilor sunt primii oameni care s-au stabilit acolo, coloniştii britanici, care cel mai adesea erau ameţiţi de băutură, scrie The Telegraph în pagina electronică.

Expertul în comunicare consideră că acest stil de a vorbi, alterat de alcool în urmă cu multe generaţii, a fost transmis copiilor de către părinţi, chiar dacă obişnuinţa de a bea fără măsură a fost înlăturată.

Dean Frenkel a declarat: "Strămoşii noştri se îmbătau în mod regulat, iar prin interacţiunile lor au adăugat, fără să conştientizeze, o articulare nedesluşită, dată de alcool, tiparelor limbajului nostru.Stilul australienilor de a vorbi a prins contur odată cu aşezările coloniale, dintr-un amestec de engleză, irlandeză, limba aborigenilor şi germana - inainte ca oricare altă influenţă să-şi poată face loc în acest amestec".

Omul de ştiinţă consideră că o astfel de comunicare nu are legătură cu clasa socială sau cu educaţia, ci că era prezentă, la fel ca şi consumul de alcool, în intreaga pătură a societăţii australiene.

"Un australian de rând vorbeşte la două treimi din capacitate, cu o treime dintre muşchii care răspund de articulare mereu în stare sedentară, ca si cum ar sta amorţiti", a declarat Dean Frenkel. Acesta a dat şi exemple, arătând că deseori consoane precum "t", "l" şi "s" nu sunt pronunţate aşa cum ar trebui în mod normal sau nu sunt rostite deloc. În plus, vocale precum "a" se pronunta "e", iar "i" devine "oi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici