Tratamentul pentru coronavirus ar putea ajunge la 5.000-10.000$, la un cost de producţie de 0.93$ pe zi. POLITICO: "Remdesivir ajută pacienţii cu coronavirus, dar cu ce cost?"

  • Antiviralul Remdesivir este medicamentul creditat cu cele mai mari şanse în lupta contra coronavirusului
  • Remdesivir a oferit "rezultate încurajatoare" la testările efectuate pe pacienţi bolnavi de COVID-19
  • Deţinătorul patentului pentru Remdesivir se numeşte Gilead
Urmărește
3981 afișări
Imaginea articolului Tratamentul pentru coronavirus ar putea ajunge la 5.000-10.000$, la un cost de producţie de 0.93$ pe zi. POLITICO: "Remdesivir ajută pacienţii cu coronavirus, dar cu ce cost?"

Tratamentul pentru coronavirus ar putea ajunge la 5.000-10.000$, la un cost de producţie de 0.93$ pe zi. POLITICO: "Remdesivir ajută pacienţii cu coronavirus, dar cu ce cost?"

Antiviralul Remdesivir este considerat a fi medicamentul cu cele mai mari şanse în lupta contra COVID-19. Testele efectuate pe pacienţi îmbolnăviţi au dat "rezultate încurajatoare", au notat cei de la Gilead, compania deţinătoare a patentului.
 
Publicaţia POLITICO, dar şi CNN şi Daily Mail, vorbesc, însă, despre costurile la care ar putea ajunge tratamentul cu Remdesivir. Într-un material publicat pe site, POLITICO notează "Remdesivir ajută pacienţii cu coronavirus, dar cu ce cost?".
 
POLITICO aminteşte că Gilead a mai fost în centrul unor discuţii aprinse în 2015, când a fixat un preţ de 84.000$ pentru un medicament împotriva Hepatitei C. Sursa citată notează că presiunea investitorilor de a-şi recupera miliardul de dolari investit în cercetarea Remdesivirului ar putea duce la o creştere masivă a preţului acestuia. De asemenea, preţul ar fi influenţat de disponibilitatea medicamentului pe piaţă.
 
Potrivit POLITICO, costurile de producţie ale unui tratament cu Remdesivir pentru 10 zile sunt de 9.32$. Luând în calcul şi costurile de dezvoltare şi testare, Institute for Clinical and Economic Review notează că Gilead ar putea taxa 390$ pentru respectivul tratament. Pe de altă parte, analiştii de pe Wall Street vorbesc despre un preţ de 5.000$ sau chiar 10.000$!
 
Conducerea Gilead a răspuns vad cu privire la costurile de producţie, distribuţie şi testare, vorbind despre "o balanţă între acces şi sustenabilitate", a spus Brian Abrahams, analist al RBC Capital Markets.
 
Gilead, recunoscută şi pentru descoperirea unor medicamente contra Hepatitei C şi a unor tratamente împotriva transmiterii HIV, cum ar fi Sovaldi şi Truvada, este totuşi somată de unele voci din politica americană, dat fiind că a primit 70.000.000$ din banii americanilor, precum şi asistenţă din partea National institute of Health pentru a putea efectua testările necesare.
 
Pe de altă parte, Gilead a notat că a distribuit deja 1.5 milioane de doze cu titlul de donaţie.
 
ONG-ul Public Citizen, critic al industriei farma, a transmis Gilead că preţul Remdesivir ar trebui fixat la 1$, dat fiind că cel de producţie per zi este de 0.93$.
 
Robyn Karnauskas, analist SunTrust, a estimat că la un preţ de 10.000$, Gilead ar câştiga 5 miliarde dolari în 3 ani. Pe de altă parte, Ronny Gal, de la Bernstein Research, a notat că un preţ de 5.000$ ar putea aduce un profit de 11 miliarde dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici