- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- NEW YORK, (16.03.2012, 15:02)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UN ASTEROID cu puterea de distrugere a unei BOMBE NUCLEARE va trece la mică distanţă de Terra
Un asteroid cu un diametru de 50 de metri, a cărui putere de distrugere este comparabilă cu cea a unei bombe nucleare, va trece la mică distanţă de Terra, pe 15 februarie 2013.
Urmărește
2219 afișări
UN ASTEROID cu puterea de distrugere a unei BOMBE NUCLEARE va trece la mică distanţă de Terra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Asteroidul 2012 DA14 va trece pe lângă planeta noastră la o distanţă de 24.000 de kilometri, mult mai aproape decât mulţi dintre sateliţii comerciali aflaţi pe orbită, informează huffingtonpost.com.
Deşi oamenii de ştiinţă afirmă că nu există riscul unui impact în 2013, ei nu exclud posibilitatea ca acest risc să crească în anii viitori.
Dacă va intra în atmosfera Terrei şi va exploda, forţa generată va fi suficientă pentru a distruge complet un teritoriu de mărimea zonei metropolitane a Londrei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Asteroidul a fost descoperit în luna februarie de o echipă de cercetători de la observatorul La Sagra Sky Survey, din apropiere de Granda (Spania). Acest observator foloseşte telescoape automatizate pentru a monitoriza asteroizi mici şi comete.
2012 DA14 a fost descoperit după ce astronomii au decis să îşi îndrepte cercetările spre câteva zone ale boltei cereşti unde asteroizii nu sunt văzuţi în mod obişnuit.
Profesorul Gerhard Drolshagen, de la Space Situational Awareness (SSA), din cadrul Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), a spus: "Obiectul are un diametru de 50 de metri şi, cu această mărime, ar putea provoca distrugeri serioase dacă ar exploda deasupra unei zone nelocuite. Ar avea forţa celei mai mari bombe nuclare".
În anul 1908, un aesteroid al cărui diametru a fost estimat la circa 40 de metri, s-a prăbuşit în regiunea Tunguska din Siberia şi a distrus complet pădurea pe o suprafaţă de 2.000 de kilometri pătraţi.
"Este o suprafaţă echivalentă cu cea a zonei metropolitane a Londrei. Noul asteroid este doar cu puţin mai mare", a adăugat Drolshagen.
Se estimează că aproximativ 500.000 de asteroizi de mici dimensiuni (până la 30 de metri) gravitează în jurul Terrei, dar nu au fost încă descoperiţi.
Profesorul Detlef Koschny, de la SSA, a adăugat: "Construim un sistem de telescoape optice automate care sunt capabile să detecteze orice asteroid ca acesta, cu scopul de a putea să îi descoperim cu cel puţin trei săptămâni înainte de a se apropia la cea mai mică distanţă de Terra".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe