- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (25.11.2009, 16:51)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un corp ceresc straniu, descoperit de o tânără învăţătoare olandeză
Un corp ceresc straniu, pe care astronomii îl numesc "Hanny's Voorwerp" (Obiectul lui Hanny, în limba olandeză - n.r.), a fost descoperit de o învăţătoare din Olanda, în urmă cu doi ani, când a debutat ca voluntar în cadrul proiectului "Galaxy Zoo".
Urmărește
117 afișări
Un corp ceresc straniu, descoperit de o tânără învăţătoare olandeză
Pentru a participa la acest program de clasare a unui milion de galaxii în funcţie de forma lor, "nu este nevoie de un creier de astronom, ci doar de un spirit curios şi mult timp liber", a declarat Hanny van Arkel pe blogul www.hannysvoorwerp.com.
Tânăra învăţătoare olandeză se alăturase acestui proiect realizat pe internet doar de o săptămână în momentul în care a remarcat ceva straniu pe una dintre fotografiile pe care le analiza.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
„El mi-a propus acest lucru”. Vladimir Putin dezvăluie că Joe Biden a propus amânarea aderării Ucrainei la NATO în 2021
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
"Vedeam pe ecranul computerului meu o frumoasă galaxie în spirală, pe care am clasificat-o rapid ca fiind o galaxie care se învârte în sens invers faţă de acele de ceasornic, fără să ştiu pe atunci că ea se numea «IC 2497». Trecusem deja la fotografia următoare, când mi-am spus: «Dar ce e asta?", a relatat tânăra internaută olandeză.
Galaxia IC 2497 avea un "vecin frumos", însă Hanny van Arkel nu era sigură că era vorba de o altă galaxie, semănând mai degrabă cu "un fel de pată".
Graţie forumului online pentru voluntarii proiectului Galaxy Zoo, tânăra olandeză a putut să ceară opinia celorlalţi "zooiţi", aşa cum îşi spun aceştia.
Astfel, aceşti internauţi au început să se refere la misteriosul nor albastru tot mai des cu denumirea de "Hanny's Voorwerp".
"Nu mi-am imaginat niciodată că voi vedea într-o fotografie ceva care va deveni atât de interesant, despre care ziarele să spună că eu l-am descoperit şi că posturile de radio şi de televiziune din lumea întreagă vor dori să îmi ia interviuri", a mărturisit tânăra olandeză.
"E extraordinar să îţi vezi propriul nume în calitate de coautor al unui articol ştiinţific", a adăugat ea, după ce această descoperire a fost publicată în revista Royal Astronomical Society (MNRAS) şi în revista Astronomy and Astrophysics.
Concret, "Hanny's Voorwerp" ar putea fi "ecoul luminos" al unui quasar, o gaură neagră galactică gigantică, aflată în prezent, probabil, în repaus.
Flash-urile de energie emise de această formaţiune cosmică, în trecut, înainte de a dispărea, ar putea ilumina încă şi astăzi gazele din spaţiu, aflate la distanţe imense în univers.
Dacă această teorie este corectă, atunci este vorba de prima descoperire a ecoului luminos al unui quasar, au explicat astronomii Chris Lintott, de la Universitatea Oxford, şi Kevin Schawinski, de la Universitatea Yale, iniţiatorii proiectului Galaxy Zoo.
Citește pe alephnews.ro: FOTO. Un soldat rănit din Coreea de Nord a fost capturat de forțele ucrainene, afirmă Coreea de Sud
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe