- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (29.10.2024, 21:18)
- Iulia Kelt
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un studiu arată că sarcina poate trezi viruşi antici în ADN-ul uman
Fragmentele virale din ADN-ul uman se reactivează în timpul sarcinii şi stimulează producţia de celule roşii, conform unui studiu recent, scrie Science Alert, care citează revista Science.
Urmărește
289 afișări
Un studiu arată că sarcina poate trezi viruşi antici în ADN-ul uman
Cercetătorii din Statele Unite şi Germania au descoperit că fragmentele virale latente din ADN-ul uman pot fi activate în timpul sarcinii şi în perioadele de pierdere a sângelui, stimulând producţia de celule roşii din sânge.
Studiul a fost realizat pe şoareci şi a scos în evidenţă activarea retrotranspozonilor, segmente de ADN considerate anterior neimportante, în celulele stem hematopoietice. Activarea este esenţială pentru a satisface cerinţele sporite ale organismului în timpul sarcinii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Preşedintele Coreei de Sud a decretat legea marţială. 190 de parlamentari au votat pentru anularea măsurii/ Proteste de amploare în fața Parlamentului din Coreea de Sud
-
Ciolacu, după întâlnirea cu Lasconi: drumul european al ţării noastre trebuie să continue doar apărând mult mai hotărât valorile tradiţionale
-
FRF contestă la TAS decizia UEFA după meciul România – Kosovo
-
Cătălin Predoiu, întâlnire cu ambasadoarea SUA pentru ultimele măsuri în privinţa Visa Waiver
Prin analiza probelor de sânge de la femei însărcinate şi fără a fi însărcinate, cercetătorii au sugerat că acelaşi mecanism de reactivare a retrotranspozonilor se poate produce şi la oameni. Inhibarea acestui proces la şoareci a dus la dezvoltarea anemiei, ceea ce a pus accent pe importanţa sa în perioada sarcinii, când femeile sunt vulnerabile la scăderea numărului de celule roşii.
Sean Morrison, unul dintre geneticienii implicaţi în studiu, a spus că descoperirile contrazic aşteptările anterioare. El a scos în prim-plan riscurile de mutaţii genetice, dar şi valoarea adaptivă a acestui mecanism.
Mai mult decât atât, cercetarea arată rolul retrotranspozonilor, care constituie aproximativ 8% din genomul uman. Totul duce la reconsiderarea ideii că aceştia sunt doar „ADN de deşeu”. Următorul pas al echipei este începerea unor studii clinice pentru a explora funcţionalitatea retrotranspozonilor la pacienţi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Dacă s-ar repeta turul 1, ai vota cu unul dintre cei doi calificați, Lasconi sau Georgescu? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
7 partide intră în Parlament: PSD, AUR, PNL, USR, SOS, POT și UDMR. Care sunt scenariile unor posibile alianțe după alegeri
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce a apărut pe Wikipedia după ce religia lui Călin Georgescu a fost dezbătută la greu. S-a pus piciorul în prag și
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe