- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (29.10.2024, 21:18)
- Iulia Kelt
Un studiu arată că sarcina poate trezi viruşi antici în ADN-ul uman
Fragmentele virale din ADN-ul uman se reactivează în timpul sarcinii şi stimulează producţia de celule roşii, conform unui studiu recent, scrie Science Alert, care citează revista Science.
Urmărește
289 afișări
Un studiu arată că sarcina poate trezi viruşi antici în ADN-ul uman
Cercetătorii din Statele Unite şi Germania au descoperit că fragmentele virale latente din ADN-ul uman pot fi activate în timpul sarcinii şi în perioadele de pierdere a sângelui, stimulând producţia de celule roşii din sânge.
Studiul a fost realizat pe şoareci şi a scos în evidenţă activarea retrotranspozonilor, segmente de ADN considerate anterior neimportante, în celulele stem hematopoietice. Activarea este esenţială pentru a satisface cerinţele sporite ale organismului în timpul sarcinii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Prin analiza probelor de sânge de la femei însărcinate şi fără a fi însărcinate, cercetătorii au sugerat că acelaşi mecanism de reactivare a retrotranspozonilor se poate produce şi la oameni. Inhibarea acestui proces la şoareci a dus la dezvoltarea anemiei, ceea ce a pus accent pe importanţa sa în perioada sarcinii, când femeile sunt vulnerabile la scăderea numărului de celule roşii.
Sean Morrison, unul dintre geneticienii implicaţi în studiu, a spus că descoperirile contrazic aşteptările anterioare. El a scos în prim-plan riscurile de mutaţii genetice, dar şi valoarea adaptivă a acestui mecanism.
Mai mult decât atât, cercetarea arată rolul retrotranspozonilor, care constituie aproximativ 8% din genomul uman. Totul duce la reconsiderarea ideii că aceştia sunt doar „ADN de deşeu”. Următorul pas al echipei este începerea unor studii clinice pentru a explora funcţionalitatea retrotranspozonilor la pacienţi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Călătorești în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe