Oamenii de ştiinţă creează „gemeni digitali” ai pacienţilor suferinzi de cancer

Cercetătorii au creat „gemeni digitali” ai pacienţilor cu cancer pentru a prezice eficienţa tratamentelor, ceea ce are potenţialul de a revoluţiona studiile clinice, anunţă Science Blog.

Urmărește
606 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă creează „gemeni digitali” ai pacienţilor suferinzi de cancer

Sursa foto: DALL-E

Cercetătorii au dezvoltat o tehnologie numită FarrSight®-Twin, care permite recrearea procesului de trial clinic pentru noi tratamente prin „gemeni digitali” ai pacienţilor cu cancer. Inovaţia va fi prezentată la cel de-al 36-lea Simpozion EORTC-NCI-AACR pe subiectul ţintelor moleculare şi terapiei oncologice, care se desfăşoară la Barcelona, Spania.

Dr. Uzma Asghar, co-fondatoare şi director ştiinţific al Concr, a explicat că utilizarea gemenilor digitali poate ajuta la realizarea trialurilor virtuale înainte de a testa tratamentele pe pacienţi reali. Gemenii sunt creaţi din date biologice provenite de la mii de pacienţi, reunind informaţii pentru a simula cancerul unui pacient specific. Modelul permite prezicerea răspunsului pacientului la tratament.

Studiul a demonstrat că încercările digitale au reuşit să prezică rezultatul celor clinice reale, având o rată de răspuns de 75% pentru pacienţii care au primit tratamentul considerat optim de FarrSight®-Twin, comparativ cu 53,5% pentru cei care au primit alte tratamente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici